Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért hiszik azt...

Az emberek miért hiszik azt hogy irigyek rájuk?

Figyelt kérdés

legtöbbször roma gyerekek de nagyon sok magyar embernél is látom hogy "irigyeim" "rosszakaróim"

Most ők tényleg azt hiszik hogy van nekik ilyen?vagy lehet hogy tényleg van aki irigy rájuk?😄

csak próbálom megérteni az emberi elmét

#emberek irigyek
2023. febr. 8. 18:30
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

Engem bosszant néha, hogy ha valaki kritikát kap, (nem csak hírességek esetében) akkor egyből lereagálja azzal, hogy " hát irigység" ahelyett, hogy kicsit magába nézne, nem lehet, hogy valamit tényleg rosszul csinált. Tényleg lekezelő, tényleg arcátlankodott stb.

Nem azt mondom, hogy utáljuk magunkat, hanem nem ártana kicsit belegondolni, hogy van-e alapja a kritikának. Jogos-e vagy sem.

De ehhez megfelelő önbizalom kell, ha valakinek sok van, nem hiszem, hogy magába nézne.

2023. febr. 8. 18:39
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

Ha vki meg akar pl verni, utál kritizál, belédköt, beszól mindig, rádszállt, ahelyett hogy elmenne melletted szó nélkül, vagy észre se venne, vagy foglalkozna a saját dolgaival de nem, VELED foglalkozik inkább és így, ez mellett utánoz, le akar körözni, elvenni a nődet/pasidat, rosszul van attól, ha te jókedvű vagy, mosolyogsz, azt úgy nagyon sokminden másnak nem lehet betudni, csak irígységnek, ami a saját kisebbségi komplexusokból eredhet.

Komolyan valakinek az is fáj, ha másvalaki csak mosolyogni tud és ennyije van csak.

2023. febr. 8. 18:50
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

1

Mert Magyarországon minden könyvesboltban leszakadnak a polcok az önfejlesztő könyvektől, amik arról szólnak, hogy te vagy az atyaúristen és amúgy mindenki hülye, ezért aztán ne foglalkozz mások véleményével. Meg is van az eredménye.

A cigányok csak kompenzálnak, meg náluk ez ugyanolyan "nyelvjárás" vagy inkább szóhasználat, mint a magyaroknál "minden(t) is". Nem kell bele sokat belelátni.

2023. febr. 8. 18:53
 4/7 anonim ***** válasza:
93%
Kedves kérdésfeltevő mintha magamat olvasnám. Több barátommal beszéltem már erről. Én az én környezetemben azt latom, hogy ezek az emberek el is hiszik azt, hogy irigyek rájuk. Üldözési mánia lehet. Mindenesetre engem is érdekelne ennek a pszichológia, hogy mi játszódik le ilyenkor egy néhány emberben.
2023. febr. 8. 18:54
 5/7 A kérdező kommentje:
kis nokedlik még az a pszichológiája,nekem is hálistennek jó páran betörték a fejem mire észhez tértem,mondjuk az már más kérdés hogy én 15-18évesen viselkedtem így.Azért 40 éves emberektől durva látni hogy így megrekedtek
2023. febr. 8. 19:06
 6/7 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon sok leszűrhető az ember testbeszédéből, pl. ahogy néz a másikra és abból ahogyan kommunikál.

Pl. Kik szokták azt leginkább mondani, hogy csak a kutyák játszanak a csontokkal? A kövérek. És miért? Mert irigyek vékonyabb társaikra.

Vagy pl. sok magyar irigy gazdagabb társaikra. Azt mondják, hogy biztos lopta, bezzeg ő jó helyre született, csókos...stb..

Mire jók ezek egyeseknek? Csupán fájdalomcsillapítók, hogy elnyomják saját irigységüket a másik irányába.

Rengeteg jól kinéző csajt irigyelnek kevésbé szép társaik. Olyan kifogásokat gyártanak, hogy csak genetika, meg biztos plasztikázott..stb.. de lehet, hogy az adott csaj csak odafigyel testi és lelki egészségére, sportol és ad magára.

Szóval rengeteg embernek vagy irigyei, akár hiszed, akár nem.

2023. febr. 8. 21:20
 7/7 A kérdező kommentje:
az a gond hogy azoktól akiktől ezt legtöbbször látom hallom annak semilye nincs
2023. febr. 8. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!