Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Feláldoznád az életed, hogy...

Feláldoznád az életed, hogy megments egy kutyát vagy egy gyereket?

Figyelt kérdés

#kutya #gyerek #élet #megmentés #Önfeláloldázás
2023. jan. 30. 13:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan emberek, akikért lehet feláldoznám az életem, de jelenleg nincs köztük egy gyerek sem. A kutyámat pedig akármennyire szeretem, neki kb 5 éve van hátra, nekem legalább 50. Meg összességében teljesebb és értékesebb életet élek nála szerintem.
2023. jan. 30. 13:55
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

Ezek egyébként olyan dolgok, amik csak ott helyben derülnek ki. Arra szavaztam, hogy a saját gyerekemért igen, másért nem, de nem tudhatom, hogy egy adott helyzet mit fog belőlem kihozni, és remélem, nem is fogom megtudni soha.

Anyám pl. kiskoromban végignézte, hogy kis híján belefulladok a medencébe. Állt mellette, és sikítozott, hogy "Jaj, mindjárt belefullad a gyerek, jöjjön már valaki", mire apám meghallotta, odament, és kihúzott. Nem volt anyám önző, nem akarta, hogy meghaljak, csak nulla a problémamegoldó-képessége, és stresszhelyzetben lefagy. Van ilyen.

Vagy talán emlékeztek a veronai buszbalesetben az egyik tanár kimentett talán öt gyereket a buszból, miközben a két sajátja bennégett. Nem gondolkodott akkor ő sem, csak mentette, akit talált, és ilyen szerencsétlenül jött ki. Pedig biztos ő is arra szavazott volna, hogy a saját gyerekét megmentené, mást viszont valószínűleg nem.

2023. jan. 30. 14:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Próbálom elképzelni a helyzetet, hogy milyen helyzetnek kellene ehhez adódnia? Gyereknél pl szervdonorra lenne szükség, és ha felajánlanám az egyik létfontosságú szervem, akkor ezzel megmentem egy vadidegen gyerek életét? Bár tuti, hogy meg kellene haljak hozzá, mondjuk öngyilkossággal. Mert a hivatalos szervek ilyenben nem vesznek részt az biztos. Nagyon sajnálnám a gyereket, de biztos nem adnám az életem oda, hogy ő élhessen. Egy kutyáért meg pláne nem, sajátért sem. Vagy ha mondjuk egy kamion elöl kell elhúzni a gyereket az teljesen más, mert ösztönös reakció, és nem biztos hogy meghalok. Égő házból kimentés megint más, hisz nem feltétlenül áldozod fel az életed, csak kockáztatod. Az életem feláldozását a saját gyerekemnél is nagyon meggondolnám. Megtennék mindent érte amit lehet, meg miatta is kockáztatnám az életem, de ahhoz nagyon nagy dolognak kell történnie, és ha biztos halál várna rá, és semmiképp nem lehetne megmenteni, akkor áldoznám fel az életem érte.
2023. jan. 30. 14:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Rövid leszek: nem.
2023. jan. 30. 15:41
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Más nézőpontból közelítem meg.

Alapvetően senkiért nem áldoznám fel az életem, ha tudom, hogy biztosan meghalok (kivéve a testvéremet). Viszont, ha rosszul mérem fel a helyzetet, és úgy gondolom, hogy még meg tudom menteni az életem elvesztése nélkül a bajban lévő élőlényt, akkor mindkettőért próbálkoznék, és maximum úgy áldoznám fel az életem, hogy akaratomon kívül, véletlenül meghalok közben.

2023. jan. 31. 00:01
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Milyen őszínték vagytok. Azt hittem ha megnyitom a kérdést, látom az igeneket.
2023. jan. 31. 00:09
 17/18 anonim ***** válasza:
92%
Ha alá kéne írnom egy papíron, talán egyikért se. Nem gondolom, hogy értékesebb életek, mint az enyém. Ezt nem lehet súlyozni. Nincs okom feláldozni magam, ennyi erővel mindenki mehetne Afrikába önkéntesnek, szerintem, mert így többnyire magáért és szűk családjáért él, jól megfontoltan. Saját gyerekért bizonyára így is (nincs gyerekem), kutyáért is talán, bár ott inkább spontán. Szempont, hogy ha én halok meg, nem a kutya, aki nagyon szeret, lehet, hogy egy pokol lenne az élete nélkülem (azért nekem is nélküle). Spontán pedig valószínűleg minden észrevehető életet menteni próbálok, de inkább a “félspontán” a jó szó (az első sokk azért akadályozna). De ki tudja…
2023. febr. 4. 19:35
 18/18 anonim ***** válasza:
58%
Senkiért nem áldoznám soha fel magam.
2023. febr. 4. 19:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!