Mit csináljak, ha olyan emberekkel kell lennem akiket nem kedvelek de mégis muszáj találkozzak velük?
Figyelt kérdés
Lassan négy éve vagyok együtt a párommal (vele minden rendben van, szeretjük egymást és boldogság van). A második évnél amikor együtt voltunk, nekem az elég nehéz volt, röviden annyi, hogy olyan dolgok történtek velem amit egyedül nem tudtam kezelni és ezért elkezdtem pszichológushoz járni (szerencsére már jól vagyok). Ebben a második évben lettem bemutatva az ő barátainak (első évben külföldön éltünk) és nem hoztam a legjobb formám (egyszerűen nem ment…padlón voltam) pedig szerettem volna ha jól kijövünk mert az ő barátai (még most is) és a körülményeimhez képest tényleg igyekeztem is. Amikor padlón voltunk és találkoztunk akkor állandóan kerültek és amikor kérdeztem valamit akkor hamar le is zárták velem a beszélgetést. Olyan is volt hogy forgatták a szemüket. Nekik nem mondtam el, hogy mi zajlik az életemben, mai napig nem tudják. A barátomat szeretik, ő is szereti őket. Nagyon rosszul esett, ahogy bántak velem akkor. Most, hogy jól vagyok és találkoznom kell velük a barátom miatt, azt érzem hogy megmaradt egy kisebbségi érzetem amin azon alapszik ahogy régebben viselkedtek velem és ahogy hozzám viszonyultak. Sose tettem szóvá, de bántott akkor is és bánt most is. Ha lehetne nem találkoznék velük soha többé de muszáj a barátom miatt. Nem tudom hogy viszonyuljak hozzájuk (pont azért ahogy anno ők bántak velem) de görcsbe rándul a gyomrom ha arra gondolok, hogy beszélni próbálok velük és semmibe néznek. Szóval nem tudom, hogy kezelhetném ezt a helyzetet, hogy ne jöjjek ki úgy a helyzetből hogy én egy nagy nulla vagyok bezzeg ők mekkora jófej emberek.2023. jan. 29. 14:08
11/11 A kérdező kommentje:
Utolsó kettő: igazatok van. Azért megyek el, mert a páromnak fontos, hogy ne mindig egyedül menjen (a kompromisszum az lett közöttünk, hogy oké, nem kell mindig mennem de neki ez fontos ezért szeretné ha mennék néha néha) mert a barátai is hozzák a feleségeiket, párjukat. És mivel szeretem a barátomat és kitartott mindig mellettem ezért mivel ez neki fontos, szeretnék én is kedvezni neki. (Meg kell említenem, hogy semmit nem erőltet vagy ilyesmi, tök szépen és nyugisan átbeszéltük mindkettőnk érzéseit ezzel kapcsolatban). Csak azt nem tudom, hogyan viselkedjek ezekkel az emberekkel. Mert őszintén, ha mondjuk soha többé nem kellene találkoznom velük, nem hatna meg semennyire se. Próbáltam az ő szemszögükből nézni a dolgot és arra jutottam, hogy elhiszem, hogy amikor nagyon padlón voltam akkor hááát én se szívesen beszélgettem volna a helyükben velem de eskü igyekeztem akkoris hogy megkedveljenek. A legfájóbb nekem az volt, amikor az egyik srác párja forgatta a szemét míg beszéltem (általános egyszerű dologról beszéltünk). Olyan kicsinek és jelentéktelennek még sose éreztem magam. Most, ha visszamehetnék az időben akkor megkérdezném tőle, hogy mi nem tetszik? Vagy tudja e azt hogy a másiknak ez rosszul esik? Vagy ő örülne e annak ha más ezt csinálná vele? És amikor erre gondolok, elfog az igazságtalanság érzése is. Tudom, hogy rosszul voltam de kértem segítséget (de hát nem egyéjszakás dolog ez) és tudom azt is, hogy nem voltam és nem is vagyok tökéletes de én soha nem tudnék így bánni valakivel (már csak azért se, mert tudom milyen érzés). Aztán persze, ők az egész életemből semmit nem is tudnak szinte, csak amennyit a páromtól hallanak hogy mizu velünk. És az is zavar, hogy úgy érzem (azok alapján ahogy bánnak velem) hogy elkönyveltek egy senkinek, egy semmilyen embernek. De szeretnék ezen az érzésen felülkerekedni, vagy valahogy legalábbis szembenézni vele, mert bár tudom, hogy igyekeztem és nem csináltam semmi rosszat mégis én vagyok az, aki ezen a velük kapcsolatos érzelmi szopókeréken maradt.
2023. jan. 29. 21:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!