Más is találkozott olyan helyzettel, hogy interneten (például akár a Gyakorin) teljesen más volt a többség válasza egy adott témában mint a valóságban?
Én rengeteg alkalommal éltem már át azt, hogy a mindennapi (régen középsuli, aztán egyetemi, ma már munkahelyi) közegemben tapasztaltakhoz képest egy "alternatív valóság" az ami itt a gyakorin vagy egyéb fórumokon zajlik.
Olyan vélemények tudnak itt többségbe kerülni néha amikkel a valóságban elvétve vagy szinte soha nem is találkozok. És ugyanez fordítva.
Teljesen megszokott és köznapi állásoontok válnak láthatatlanná a neten.
Nektek milyen ilyen élményeitek voltak?
Ez jó utolsó
😃
De akkor miért vagy itt? Amúgy magamtól is rendre megkérdezem ugyanezt.
Hú, ez nagyon jellemző tapasztalatom nekem is, kérdező!
Sokszor elgondolkodom, miféle emberek írogatnak ide...
Én is állandóan ezt tapasztalom :D
Személyes kedvenceim, sorrendben:
1. Kislányokra gerjedni normális, amennyiben már menstruálnak, akkor is, ha az a kislány 7-9, szélsőséges esetben 5 éves. Oldalakon keresztül vitatkoztam azokkal akik ezt állították, hogy miért rohadtul nem oké, és én voltam majdnem 0%-ra leszavazva.
2. Az a normális, aki éhezik. Aki napi 5x eszik kisebb adagokat az zabál mint a disznó (pedig kismillió kutatás van róla, hogy az 5 étkezés a legnormálisabb).
3. Köteles vagy 0-24-ben visszaírni az embernek, olyan nincs hogy te el vagy foglalva valamivel, a másik akkor is elsőbbséget élvez. Mikor ezzel ellenkező véleményt írtam, le lettem szavazva a francba.
Eléggé terjengenek mostanság a szélsőséges és kiforgatott nézetek, az internetnek hála. Egyre többször látom én is, pl itt gyakorin is, hogy 1-1 témán belül akár túlsúlyba kerülnek. Szerintem ez főleg azon is múlik, hogy 1-1 témába épp milyen emberek keverednek oda, legyen szó kommentelőkről, vagy értékelőkről. Azért túlzottan reprezentatívnak még így se mondanám, a legforgalmasabb témáknál is kb 20-30 hasznosságjelző értékelés volt a maximum amit eddig láttam, az átlag témakörökben pedig jóval kevesebb, legyen mondjuk átlag 4-5-6. Szóval ahogy fentebb mondtam, szerintem ez csakis azon múlik, hogy kik vannak épp ott jelen abban az adott beszélgetésben, az fogja súlyozni ezt a jelenséget is.
Egyébként nekem úgy tűnik mintha kb 2020 óta jobban terjedne a hülyeség itt is. Azóta van hogy sokkal többször látom hogy a szélsőséges baromság kap támogatást, és a normális, akár szakértői véleményt meg lepontozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!