Szerintetek milyen érzés lenne ha az ember robot vagy szobor lenne?
Nekem elsőre egy szó jutott eszembe: ijesztő😅
Szoborként be lenne zárva az elme/lélek egy olyan testbe, ami sosem fog megmozdulni, míg az elme épen működik.
Ami a robotos részt illeti.. elég sok ilyen témával foglalkozó filmet, sorozatot néztem, meg utánaolvastam, szóval ezen több időm volt agyalni. Ezt már ijesztőnek és érdekesnek mondanám, de még így sem próbálnám ki, ha ott tartana a robotika-bionika-orvoslás. Meg ezt jóval összetettebb dolognak is gondolom, és megint csak érdekes plusz kérdéseket vetne fel:
milyen jogai lennének egy ilyen embernek? hogy telnének a mindennapjai? a robotika szabályai mennyire lennének rá érvényesek? mennyire változna meg a "csak" emberi személyiségéhez képest? mennyire lenne képes érzelmeket kifejezni, megélni? mennyire lehetne egy robot-ember gondolataihoz hozzáférni? mennyire lenne biztonságos? (mindenkire nézve)
Foglalkoztatnak az ilyen dolgok, de nem igazán vagyok biztos abban, hogy jó lenne ilyen világban élni. Viszont a kérdésed miatt mindenképp jó volt ilyenen merengeni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!