Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől lehet az, hogy egyre...

Mitől lehet az, hogy egyre hajlamosabb vagyok az elérzékenyülésre?

Figyelt kérdés

29 éves férfi vagyok.

Az utóbbi pár évben azt vettem észre, hogy egyre inkább hajlamos vagyok kicsit megkönnyezni egyes jeleneteket, szövegeket filmekből, előadásokból.

Igazából szerintem már 4-5 éve is volt olyan aminek ezt sikerült elérnie. Majd mindjárt linkelek.

De korábban ez nem volt így, régebben mit nekem megható dolgok, szrtam rá. És azt látom, hogy nem is annyira azon hatódok meg, amin mások. Kettészarom a Titanicot vagy Vasember halálát vagy akármilyen megható szerelmes sztorit.

De... talán a korral kapcsolatos dolgok meghatnak.

Pl ez volt azt hiszem az első aminél rajtakaptam magamat, hogy könnyek gyűlnek a szemembe. A Fel! elején lévő montázs.:

https://www.youtube.com/watch?v=F2bk_9T482g&ab_channel=xXJEa..

(baszki, már cak ennyitől így belepörgetve is elbőgöm magam, hogy kikerestem XD)

Deee pl Kovács András Péter - Életed filmje c. előadás öregedésről szóló része is tökre meghat:

https://www.youtube.com/watch?v=aSlGuA0y764&ab_channel=wazze..

Vagy most volt az az új George Clooney film, asszem Út a Paradicsomba vagy ilyesmi, ahol egy idős, elhidegült szülőpár kénytelen együtt tölteni időt és ott is kiderült, hogy az apuka megtartotta a telket, amin a közös házukat álmodták meg anno, de leégett és utána romlott meg a kapcsolatuk...

Mitől lehet ez?

2023. jan. 3. 18:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Öregszel.
2023. jan. 3. 18:24
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Kis tündi bündi világban élsz és majd a kutyafingtól is sírni fogsz, ha nem szeded össze magadat..., aztán egyszer az élet ad egy pofont és kimúlsz, amitől más csak a buksiját rázná meg.
2023. jan. 3. 21:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Én még pár évvel mogotted vagyok (20 lassan 21), viszont aterzem, nagyon frusztralo amikor rajtakapja magát az ember hogy basszus mar megint eltelt egy honap, év, es en valamilyen szinten gyászoltam is a 20.szuletesnapomon, mert ugy ereztem ezzel vegetert a gyerekkor :D Es ez reszben igy is van, vannak dolgok amiket mar soha tobbe nem tapasztalhatok meg ugy mint azelott, amihez mar az elmém tul elkorcsosult a vilagnak hala. Latni hogy a dolgok milyen iranyba valtoznak, es megbekelni a tudattal ,hogy ami volt az elmult es soha tobbe nem jon vissza egy borzalmas felismeres, az emberek nemhiaba szeretnek nosztalgiazni, foleg az idosebbek.

Es ahogy telik az ido az ember arra is rajon ,hogy ha ezt mind felre is tesszuk, es lélekben fiatalok maradunk, a test es az elme megoregszik, es olyan keves idonk van ,amit a szeretteinkkel tolthetunk/azokra a dolgokra fordithatunk amiket szeretunk. Belegondolni hogy azok akikert az eletunket adnank egy nap mar nem lesznek velunk, mondhatni előre gyászol az ember :) a fel nagyon szep mese, azt a montazst en is mindig megkonnyezem. Engedd ki magadbol amit ki kell, mindenkinek van egy erzekeny pontja, lehet neked ez az ido múlásával jott elo. Teljesen rendben van, hogy az erzelmek elontenek, a mulandosag egy olyan dolog amivel nehez egyuttelni, vagyis inkabb beletorodni hogy mennyire elkerulhetetlen. Tanacsot adni nem tudok, mert ezzel en is kuzdok es még nem jottem ra hogy hogyan tudnám magammal elfogadtatni ezeket a tényeket, de hátha az ido segit majd rajtam/rajtunk :)

En ezekre tudtam gondolni az iromanyod alapjan. :)

2023. jan. 3. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!