Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miért nincsenek...

Magyarországon miért nincsenek ilyen emberek?

Figyelt kérdés
pl egy film sorozat zenéjét hallgatva ugyanazokat az érzéseket érzik és irják le a külföldi kommentelők amiket én érzek miközben hallgatom a zenét.
2023. jan. 3. 17:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tudom, észrevetted-e már, hogy ha más nyelven gondolkozol, akkor teljesen máshogy gondolkozol? Talán úgy tudnám legjobban elmagyarázni, hogy ha mondjuk beszélsz angolul, franciául meg oroszul (a magyaron felül), akkor kialakul benned egy angol nyelven gondolkodó, egy francia nyelven gondolkodó, meg egy orosz nyelven gondolkodó személyiség. És ezek össze-vissza váltakoznak a fejedben, attól függően, hogy milyen témát milyen nyelven esik jobban átgondolni, és észre se veszed.

Ha filmekről, zenékről esetleg angolul gondolkodsz (vagy eleve ezen a nyelven vannak), akkor olyan érzéseket fog belőled kiváltani, amit magyarul nehezebb megfogalmazni, mint angolul, így nyilván az angolul beszélő külföldiekkel fogsz jobban együtt érezni az adott dolog kapcsán.

2023. jan. 4. 08:50
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Erre még nem láttam igazolást, pedig már legalább 100 éves teória. Abban talán egyetérthetünk, hogy a dal nyelvének ismerete, vagy több nyelv ismerete segít megérteni bizonyos dolgokat.
2023. jan. 4. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!