Ez nevetséges, hogy képes egy ember ilyet hurcolni?
Püspökladànyban élek és szilveszter este 7 óra körül vonattal utaztam Debrecenbe, mert az a megyeszékhely rengeteg buli van, na nem részletezem, unokatesómhoz mentem szilveszter alkalmából. A vonat Hajdúszoboszlón is keresztül megy, meg is álltunk Hajdúszoboszlón és egy 20-22 éves körüli srác felszállt a vonatra és odament két szintén korabeli sráchoz, biztos a baràtjuk volt és együtt utaztak tovább.
Lényeg. A Hajdúszoboszlón felszálló srácnál egy hátitáska volt a hátán, a kezében pedig egy csomag tűzijáték rakétacsomag, ami pontosabban úgy nézett ki, hogy kb. másfélméteres pálca volt, a végén pedig rakétafej, mindez egy hosszú nylon csomagokásban. Egy komplett csomag. Amikor felszállt a barátai mondták, hogy "Csáó! Tűzijáték az van azt látom, jól felkészültél."
Én meg a láttakon, hogy a srác milyen nagy tűzijátékkal száll fel és utazik, annyira röhögtem magamban, hogy a telómban megnéztem az arcom és tiszta piros voltam.
Kérdésem: Ez tényleg nevetséges, hogy már ilyet is megélünk, hogy ilyen hülyeséggel, bohócsággal képes felszállni ésxmég a vonaton is hurcolászni, húzgálni ilyen vackokat? Vagy természetes és én voltam csak aki szakad az ilyenek láttán?
Tegyük rendbe a dolgokat.
Nem részeg, normális értelmes srác volt, nyilván nem a lövi el a vonaton, sőt még mondta is, hogy "ezt ide teszem kívülre, ne legyen közel a radiátorhoz." Vigyázott.
A szabályzatok szerint polgári felhasználású kis pirotechnikai eszköz, kis tűzijáték tömegközlekedésen szállítható, de csak zárt csomagolásban. Ezzel is minden renben volt, a kalauz is látta, csak a jegyet kérte, a tűzijáték miatt nem szólt. Nyilván egy kanna benzint tilos lett volna szàllítani.
A srác nem tetszett, én csak azon röhögtem, hogy ilyen bohócságokkal száll fel, ami valljuk be több tízezer forint. Meg eszembejutott, hogy lehet a rakétákkal magát akarja felküldeni az űrbe. Oké tudom nem, csak viccből jutott eszembe. Az egész szituáció az amin röhögtem. Mindenki szalyorral táskával, esetleg semmit nem fogva száll fel, egy ember meg rakétákkal.
Kölyökkoromban én is sok petárdát eldobáltam szilveszterkor, de nem több tízezer volt mint a tűzijátékok, hanem 300 darab petárda volt egy ezres. Kis zöld mint egy cigi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!