Hogyan tudnék én is úgy tanulni, hogy csak figyelek órán, és a fejembe ragad? Egy ismerősöm a KJE rendezvényszervező szakra jár, és azt mondja sosem kell tanulnia, elég ha órán figyel.
Különböző tanulási (vagyis intelligencia-) típusok vannak - többek között van, aki auditív típus, ami azt jelenti, hogy hallás után tud a legkönnyebben tanulni. Sok ilyen embert ismerek, de én például NAGYON NEM vagyok ilyen, annyira vizuális vagyok, hogy muszáj látnom a tananyagot - mindig kijegyzetelgetem, különböző színekkel kihúzom a szöveget stb.
Először is fel kell ismerned, Neked mi a tanulási típusod, és aszerint kell kidolgoznod a módszert, amivel a legkisebb erőfeszítéssel a leghatékonyabban tudsz tanulni. Ha nagyon nem vagy auditív, akkor nem fogsz olyan gyorsan hallás után tanulni, mint az ismerősöd, ha meg nem vagy vizuális, akkor kidobhatod a színes szövegkiemelőket a fenébe. De van, aki pl. mozgásos típus. Az se mindegy, hogy másokkal közösen tanulsz könnyen, vagy pedig egyedül.
(Jelenleg 8 különböző fő tanulási típust szoktunk megkülönböztetni.)
Azért egy rendezvényszervező a büfészakok csimborasszója. Menj be 1-3 órájára is megtudod.
Egyébként pedig genetika is van benne, meg módszertan, na meg az sem árt ha figyelsz, jegyzetelsz
ehhez tényleg egy fogékonyabb agy kell.
Unokanővérem iszonyat könnyen tanulta a nyelveket...ragadt rá és gyorsan mert olyan volt az agya....5 nyelven is beszél.
Én csak angolul....
Nem lehetünk mindannyian k**úrvára okosak,,,
Rendezvényszervező... :D LOL. Ott elhiszem, hogy akinek jó agya van, az nulla efforttal végigviszi.
Nekem is ment volna egy ilyen tingli-tangli szakon.
Kíváncsi vagyok, hogy pl egy anatómiából vagy élettanból hogy vizsgázna tanulás nélkül :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!