Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lakást aki ajándékba kapott,...

Lakást aki ajándékba kapott, az miért sérteget azzal hogy "te semmit nem értél el" ?

Figyelt kérdés

Ők ketten a párjával összeraktak 2 millió Ft-ot, és a többi pénzt ajándékba megkapták a szüleiktől és abból vettek lakást hitelmentesen.

Majd ez az ember beszól nekem hogy "Ne vedd sértésnek de azt beszéltük párommal hogy te sajnos semmit nem értél el 10 év alatt mióta ismerünk".

ÉS hogy nem félek mi lesz így velem később?

Mondom először is én egyedül vagyok, a szüleim semmit nem tudnak adni és csak az önerő összeszedése 10 évbe telik.

Ennek ellenére többször is felhozta már ezt a témát hogy elmondtam mi a helyzet.

2022. dec. 21. 17:40
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

# 9

Azért majd ha átadod neki ajándékba a lakást, szerintem tedd hozzá hogy ez nagyon nagyon kivételes dolog, és annak aki csak egy tortát kapott szülinapra lakás helyett annak sose mondja, hogy "Nem rossz ez a vándorcigány élet?" meg hogy "hogy lehet így élni?" meg "Mi értelme albérletre költeni pénzt? Sosem értettem. Én kaptam anyukámtól"

2022. dec. 21. 20:57
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

Én is kaptam egy lakást, mégsem vagyok egy tahó 🤷‍♀️

Nem ettől függ

2022. dec. 21. 21:13
 13/51 anonim ***** válasza:
59%
9 én nem kaptam lakást, és jobban örülök a tesóimnak :)
2022. dec. 22. 08:32
 14/51 anonim ***** válasza:
100%
Én meg rengeteg embert ismerek, aki nem is tartja a kapcsolatot felnőttkorban a testvérével és végig utálták egymást. Nem evidens...
2022. dec. 22. 08:35
 15/51 anonim ***** válasza:
90%

14 és több ilyen van, mint a másik oldal. Hány ilyen esetet tudok akárcsak a kollégák körében. Gyerekként sem voltak jóban, vagy semlegesen, aztán különköltöztek utána pedig már csak a kötelező ünnepeken találkoznak és folytatnak felszínes beszélgetést.

Csak ugye erről sem divat beszélni.

Na ezért nem akarok második gyereket. Neki legyen meg mindene, amit lehetőségeim szerint meg tudok adni. Ha van Isten, akkor majd egy lakást is. Magamnak már nem kívánok semmit, nekem már késő, de neki had legyenek meg ezek a dolgok.

2022. dec. 22. 08:49
 16/51 anonim ***** válasza:
0%
Akinek még saját lakása sincs, annak mije van? BKV bérlete?
2022. dec. 22. 08:53
 17/51 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó,nte tényleg ennyire el vagy tájolva?

Az megvan, hogy a fiatalok közül kb alig tudnak segítség nélkül lakást venni?

Nem hiszem, hogy jogos lenne, hogy a kva anyját annak, aki keres 300at (ne adj isten tanárként 200at) és nem tud összegyűjteni mellé albérletben még 10milliót, hogy utána még 30 évig fizesse a hitelt.

2022. dec. 22. 08:57
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

En kaptam lakást, mégsem vagyok olyan sötét hogy ezt ne lássam be.

Kvara nem ez az alap.

30 évesen ismerősi körben akinek lakása van, az vagy szülői segírstséggel lett, vagy hitelek garmadával, vagy a kettő együtt. A többiekbak marad a mamahotel, meg sokan albérleteznek.

2022. dec. 22. 08:59
 19/51 A kérdező kommentje:

# 16

neked hogy lett? :-)

vagy még 20 év a hitel?

2022. dec. 22. 09:24
 20/51 anonim ***** válasza:
0%

Nekem se segítségem nem volt hozzá, se hitelem nincs rajta.

Összegyűjtöttem a pénzt rá, jól fizető munkával, plusz néhány jó befektetéssel.

Ezért sem igazán értem ezt az állandó nyígást.

Aki akar, az tud venni.

300 ezres fizetésből valóban nem lehet, de aki annyit keres, az nyilván nem is akar lakást venni, különben menne felfelé.

2022. dec. 22. 09:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!