Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért jellemző az idősekre az...

Miért jellemző az idősekre az a mentalitás, hogy "ha nekünk rossz volt és túléltük akkor legyen nektek is rossz"?

Figyelt kérdés
Például: "Mi öten laktunk egy szobában, ti meg albérletet fizettek ahelyett, hogy a régi szobádban laknál a pároddal a szüleidnél". Vagy: "Mi nem nyafogtunk, hanem elviseltünk mindent, a mai fiatalok meg pszichológuhoz járnak". Ilyenekre gondolok.
2022. dec. 19. 13:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Tudod mi volt a titok?

Hogy nem volt internet és közösségi média. Nem látták hogy mások hogy csinálják, mindenki csak a saját kis mikrokörnyezetében mozgott, csak a szüleit, nagyszüleit vette mintának.

A másik meg az, hogy nem volt ilyen fejlett a technika, a gépesítés. Nem volt annyi depressziós, nem is értek rá depizni, mert aki kinn a földeken végzett kétkezi munkát az örült hogy este beesett az ágyba.

Nem látta az Instán, hogy Gizike és Béla mekkora palotában lakik, és melyik tengerparton süttették a hasukat. :)

2022. dec. 19. 14:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nekik kb olyan, mint ha odamenne hozzád egy általános iskolás gyerek, és arról kezdene beszélni hogy "jaj... az iskola olyan nehéz! a tanárok nem tanítanak rendesen, a házit alig értem, túl sok könyvet kell cipelni a hátizsákunkban, amitől fáj a kis hátam, ráadásul a menő gyerekek az osztályban folyton cikiznek!!"

Mit mondasz erre te?

Valami olyasmit, hogy" ja, hát ez régen is így volt, de túl lehet élni".

A gyereknek még újdonság hogy az élet nehéz, és sokszor igazságtalan, de te már hozzá vagy szokva, és nem igazán érzed át a panaszait.

Ez nem azt jelenti hogy élvezkedsz a gyerek nyomorán, és örülsz neki, hogy rosszak a tanárok, vagy hogy gonoszak az osztálytársak, és azt sem jelenti hogy lenézed őt, egész egyszerűen csak öregebb vagy, és első kézből tudod hogy az élet lehet ezerszer kegyetlenebb is, annak ellenére hogy a gyerek jelenleg a világ végének érzi a problémáit.

Amúgy engem inkább az szokott aggasztani amikor fiatalabbak mondanak olyanokat, hogy "pszichológushoz járni gyengeség",márpedig ez nem csak az öregekre jellemző hozzáállás sajnos.

2022. dec. 19. 14:36
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem tömör butaság a felvetésed, kérdező.

Peches ember lehetsz, ha lépten-nyomon ilyen emberekbe botlasz, mert nem ez a jellemző.

2022. dec. 19. 15:13
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Mer szerintük csak küszködés árán lehet tanulni, fejlődni.
2022. dec. 19. 18:30
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Az egyszerűbb életfelfogású idősek mondanak ilyeneket.Ha a szüleiddel laknál a pároddal,akkor az lenne a bajuk,hogy nem vagytok elég önállóak.Nekem egy idősebb nő azt mondta,mamahoteles vagyok,holott jól tudja,hogy már vagy 10 éve külön élek a szüleimtől,de biztos halálos bűn hétvégente náluk ebédelni...De ismerek pár férfit is ebből a kategoriából.Ez a típus mindig talál valamit,amivel feletted állónak éreztetheti magát.Mert a saját életével van valami baja.
2022. dec. 20. 16:48
 16/16 MiauCat42 válasza:
100%
Aki ilyeneket mond az a múltba ragadt... Nem bírja feldolgozni a fejlődést (NE SÉRTÖDJÖN MEDG SENKI)
2023. jan. 6. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!