Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ezek az emberek mind bűnözők?

Ezek az emberek mind bűnözők?

Figyelt kérdés

Azokra a tipikus gazdag prolikra gondolok, akik luxusverdákkal menőznek,(használt) autóval, (drága) órákkal kereskednek, építőipari vállalkozásuk, vagy discojuk, kocsmájuk van. Azok a tipikus vállalkozók.

Millió pénzük, de ránézésre sincs meg egy középfokú végzettség sem, a cégeikben, befektetéseikben semmi szellemi tőke, semmi olyan amit ne néznél ki bárkiből, mégis nekik sikerült összehozni. Általában dagadtak, vagy kivannak gyúrva, amolyan M. Richárd félék. A külsőségekben mélyen prolik, szofisztikalt ízlés kizárt. Belsőre alfa, gentleman öntudat, hatalmas egoval, néha álszerénységgel felruhazva, de mindenképpen felismerhetően újgazdagok. Remélem mindenkinek érthető már kikre gondolok.

Na szóval ezek az emberek becsületesen jutottak el addig ameddig, evidens hogy ők vitték valamire? Ha nem akkor az állam miért hagyja őket érvényesülni? Pusztán már csak mint konkurencia is, létérdeke a NER-nek az eltűntetésük nem? Vagy NER közeli mind? Ritka a Fideszben ez az embertipus, ilyen Rogán mondjuk meg Tiborcz, de alapvetően másfajta suttyó prolik azok a fajta oligarchák mint akikre én gondolok, valahogy nekem nehezen összeegyeztethető a kettő. A NAV meg a rendőrség mondjuk egész sok videót felszokott rakni ilyen emberek lekapcsolásáról, lehet felszámolják ezt a kasztot egyszer?

2022. dec. 12. 01:17
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Neked valami becsípődésed ez a NER?

talán ismersz mindenkit aki menő kocsival jár hogy tudod kicsoda?

van aki legálisan jutott hatalmas jövedelemhez és van aki nem. Ha tudsz valakiről aki nem és tudod bizonyítani akkor jelentsd fel és ennyi!

nem világos mi a kérdésed.

Most akit látsz suttyó prolikat menő kocsikkal azok szerinted nem olyanok mint a NER-esek de mégis NER-esek vagy mi van?

2022. dec. 12. 01:30
 2/10 A kérdező kommentje:

Gondoltam valaki kiokosít abban ami nekem még nem világos, nem vagyok otthon ebben a világban. Igen nem tudom hogy ők a NER-hez tartoznak, vagy csak régen de már konkurencia, esetleg mindig is az volt.

Nem vagyok az a jelentgetős fajta, nekem attól nem lesz több pénzem, mindenesetre az zavaró hogy értelmes, tanult emberek a legtöbbször nem juttnak odáig mint ezek a tagok.

Nem értem hogy csinálják, sejtésem persze van.

2022. dec. 12. 01:42
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
de mi a kérdésed?
2022. dec. 12. 01:44
 4/10 anonim ***** válasza:
80%

Ha most baloldali kormány lenne, az ő Mészáros Lőrincüket Leisztinger Tamásnak hívnák. Keress rá. De Gyurcsány Ferenc is milliárdos, és háborítatlanul viszi az üzletét.

Amúgy nem feltétlenül származnak a jelentős vagyonok mutyiból, bűnözésből, elég ha valaki jókor volt jó helyen a rendszerváltáskor egy bizonyos szakmával a kezében, és legális vállalkozásba fogott a honi kapitalizmus kezdetén.

2022. dec. 12. 01:50
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Azt nem tudhatjuk biztosan, hogy a kérdésben szereplők bűnözök-e, vagy tisztességes vállalkozók...

... de az egészen biztos, hogy aki prolizik, az kifinomult, müvelt ember nem lehet.

2022. dec. 12. 06:41
 6/10 anonim ***** válasza:
16%

A 90-es években volt nagyon sok ebből a típusból, a legtöbbnél akkor sem volt egyértelmű a határvonal, hogy melyikük bűnöző, melyikük nem. Főleg az adóügyek miatt, ahol nem volt egyértelmű a határvonal az adóoptimalizálás és az adócsalás között.

De sokuk ma sem feltétlenül bűnöző, csak szimplán belekezdett valami egyszerű vállalkozásba és bejött neki. Attól még hogy bejött neki, a pénzzel együtt nem fejlődik a kultúrája, így abban megmaradt suttyó szinten.

4:

Nem, mert egyrészt a baloldali kormányok idején nem voltak ilyen arányú vagyonosodások, másrészt Lesztinger olyan kaliberű oligarcha volt, minr Csányi vagy Bige, esetleg Simicska, azaz kihasználta a politikát, de amúgy saját vagyonát építgette, Lölő viszont nem a saját vagyonát építi, hanem stróman, az alacsony intelligenciája pedig előny Orbánéknak, szemben mondjuk Simicskával. Nem, egyik sem jobb, de más jelenségről van szó.

2022. dec. 12. 08:13
 7/10 anonim ***** válasza:
31%

#6 "Nem, mert egyrészt a baloldali kormányok idején nem voltak ilyen arányú vagyonosodások,"

Ez nem igaz, csak te nem tudtál róla mert az a ballib média ami most hónapokig csámcsog azon, hogy a külügyminiszter egy hétig nyaralt egy jachton ami nem is az övék, addig az ő ügyeiket soha nem szellőztetik.

Mig gondolsz Bajnainak most lett akkora pénzügyi befolyása, hogy az amcsik és a ballib politikusok összekötőjeként a pénzeiket kezelje?

2002-től sorra milliárdosok lettek már a miniszterelnökeik is.

Nem ismered kik állnak a háttérben és kik azok akik meggazdagodtak és hogyan.

2022. dec. 12. 12:54
 8/10 anonim ***** válasza:
48%

7:

Bajnai és Gyurcsány nem a miniszterelnökségük alatt gazdagodtak meg, Bajnainak eleve az apja volt már eleve gazdag.

Csányi, Bige, Demjan közelébe sem jutottak az ologarcháik, és nem ilyen arányban állami beruházásokból gazdagodtak meg, mint Mészáros Lőrinc és korábban Simicska.

2022. dec. 12. 13:00
 9/10 anonim ***** válasza:
42%

#8 Mint mondtam, fogalmad sincsen róla kik a valóban gazdag emberek és mikor lettek azok.

Nem azok akik szerepelnek a médiában meg beteszik őket valami listába, hogy ők a 100 leggazdagabb magyar.

2022. dec. 12. 13:50
 10/10 anonim ***** válasza:
78%

Ismerem ezt az embertípust, itt falu helyen annyian vannak, mint a nyű. Sokan romák közülük, de fehérek is vannak. Ezek az emberek azért ilyen sikeresek, mert bár nem túl okosak, de van bennük egyfajta vagánysággal vegyült rafkó, amivel kiszagolnak minden kiskaput. Egy diplomás jellemzően nem ilyen embertípus, nincs meg az adottsága ehhez.

Ha te túlságosan jófiú vagy, nem ajánlom, hogy ilyen bizniszekbe kezdj, mert nem lennél túl sikeres, csak ráfizetnél.

2022. dec. 15. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!