Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van ilyen érzése másvalakinek...

Van ilyen érzése másvalakinek is? Ez jó vagy rossz tulajdonság? Mi okozhatja ezt?

Figyelt kérdés

Számomra az élet egy nagy verseny, amiből nem tudok kitörni.

A suliba mindig zavar az, hogyha valaki jobban tanul nálam, vagy olyanra tudja a választ, amire én nem, vagy ha jobb dolgozatot ír, mint én. Múltkor pl. négyest kaptam Francából, egy lány meg ötöst, és ez engem rohadtul felhúzott (persze nem szidalmaztam a lányt, és nem az zavart, hogy egy lány írt nálam jobbat).

A többiek csak félvállról veszik, ha hármast kapnak, de mindenki más ötöst, ha ez megtörténne velem, nagyon rosszul érezném magam.

Csak azért jelentkeztem be a DÖK - be, hogy a tanárok lássák, én többet teszek a közösségért, mint bárki más.

2022. dec. 4. 12:59
A kérdező szavazást indított:
Igen, ez teljesen normális
Nem, ez egyáltalán nem normális
27 szavazat
 1/4 A kérdező kommentje:
Nyilvánvalóan a sportomban is így van, zavar az, ha egy edzőtársam jobb nálam
2022. dec. 4. 13:00
 2/4 anonim ***** válasza:
78%
Van az egészséges versenyszellem, de ez már nem az.
2022. dec. 4. 13:02
 3/4 anonim ***** válasza:
44%

Azt hiszem, hogy az önmaga képességeiben is bizonytalan személyiségre jellemző jegyek. Aki nem tudja és talán nem is akarja elfogadni, hogy nem ő a tökéletes. Az életben a következő történések aztán kiszámíthatatlanok. Az ilyen emberek vagy "sokra" viszik, vagy boldogtalanok lesznek.

Nekünk volt egy ilyen évfolyamtársnőnk. Már akkor párttag volt, amikor felvették az egyetemre és sikerült is kisírnia ilyenre való hivatkozással a jelest, amikor utóvizsgára küldte volna a vizsgáztató. Soha semmiben nem volt igazán kiváló, de a párttagsága mindenben segített neki. Most már régóta akadémikus.

2022. dec. 4. 13:31
 4/4 anonim ***** válasza:
34%
Egyik exem volt ilyen. Tipikus oroszlán. Saját bevallása szerint azért nem társasjátékozott, mert ha nem ő nyert, akkor szétvert mindent. A párkapcsolat is arról szólt, hogy engem le kell nyomni, meg kell alázni. Hogy merül fel benned, hogy ez normális? Az ilyen ember pszichopata. Mondom ezt úgy, hogy bennem is van versenyszellem és maximalizmus, de nem mások lenyomásával akartam soha érvényesülni.
2022. dec. 4. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!