Csak én nézem folyamatosan az árakat a boltban? Hogyan tudnám elérni, hogy ez ne zavarjon?
Azt vettem észre magamon, hogy nem azt veszem, ami a legjobban tetszik, hanem azt, ami a legolcsóbb.
Ha pl egy szeretnék venni egy jegesteát, vagy valami nassolni valót, mondjuk vanéliás karikát, akkor ott hagyom.
Egyszerűen már kezd idegesíteni, hogy nem a termékeket nézem meg, hanem azt, hogy mennyibe kerülnek.
Én is megnézem, és magamból kiindulva én az erős spórolási hajlamra tippelek, amiért ezt csinálom:D
Én amúgy is spórolos vagyok, de így hogy mindennek az ára felment az egekben, sok termék 2-szeresére drágult, a tehetősebb ember is meggondolja kétszer, meddig pakolja a bevásárlókocsit.
Ez az erős spórolási hajlam sok emberben előjött a több, mint 20%-os infláció hatására, úgy gondolom hogy ez természetes.
Aki elhiszi, hogy 20% az infláció az élelmiszereknél az nem tudom, hogy járta ki az általános iskolát..
Amikor a 435 Ft-os sajtból 950 Ft lett az nem 20% :D
Több mint 10 éve élek így, hogy mindennek nézem az árát. Amióta így élek, és tudatosan megyek vásárolni, az anyagi helyzetem is sokat javult.
Minden kiadásom írom, hogy, mit, mikor, és hol vettem.
Legyen az kaja, vagy bármi más.
Próbáljátok ki, mert tényleg hasznos.
Én is nézem, ami pofátlanul drága azt nem veszem meg, akkor sem ha megengedhetem magamnak. Minél többen tesznek így, annál hamarabb fékez be az infláció.
A boltok a folyamatos emeléssel tesztelik, hogy milyen áraknál esik vissza a forgalom. Ha azt látják hogy a sok hülye kétszer annyiért is úgy viszi mint ha nem lenne holnap, akkor emelnek tovább…:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!