Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az angolok miért fennhéjáznak...

Az angolok miért fennhéjáznak ennyire?

Figyelt kérdés

Mikor kimennek szórakozni úgy kiöltöznek mint valami divák/ mágnások, fennhordják az orruk, sznob viselkedésük van és erőltetik azt a nyálas akcentust.

Miért sanyargatják magukat így?

2022. nov. 15. 14:17
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

A tájszólást accent-nak fordítják, azt jelenti, mikor egy-egy régión belül picit máshogy ejtenek pár dolgot, mint például Magyarországon a palóc régióban á-san meg é-sen beszélnek (így írásban nem jön át, de keress rá a plaóc akcentusra, vagy csak arra, hogy hogyan éneklik a népdalokat, és vesd össze a "sztenderd" budapesti beszéddel).

A brit "accent" szó hasonlít a magyar "akcentus" szavunkra, mivel onnan vettük át, de magyar nyelvben az akcentust arra használjuk, aki nem az anyanyelvén beszél, és lehet hallani a beszédén, hogy külföldi. Ha hallok egy embert á-san meg é-sen beszélni, akkor tudom, hogy ő nem külföldről jött, hanem Nógrád megyéből, ha meg azt hallom, hogy "ménnyibe kherül itt a vvotka kédveském", akkor tudom, hogy az illető orosz anyanyelvű, aki később megtanult magyarul. Fontos, hogy megtanult, mert a természetesen kétnyelvűeknek (akinek mondjuk az anyja francia, az apja német, és mindkét nyelven beszéltek hozzá kiskorában) nem lesz akcentusa, csak annak, akik felnőttként tanultak.

Az angol nyelvnek nincsen külön szava a két jelenségre, a tájszólásra, és az akcentusra is az "accent"-et használják, tájegységből tudjuk meg, hogy akiről beszélnek, arra melyik igaz. Ha pl. "indian accent", azt akcentusnak kell fordítani, miven nem angol nyelvterület, ha viszont "yorksire accent", vagy "austalian accent", akkor az tájszólásnak fordítandó. Igen, akkor is, ha más ország, mert a nyelve ugyanaz. Mint ahogy mi sem mondjuk azt egy erdélyi magyarra, hogy akcentussal beszél, neki erdélyi tájszólása van.

Phű.

Amúgy francért öltem ennyi energiát abba, hogy elmagyarázzak valamit egy olyan embernek, aki valószínűleg végig sem fogja olvasni rendesen, nem, hogy megértené.

2022. nov. 25. 15:58
 42/47 A kérdező kommentje:

41

Elolvasom bár igazat írnál jobb lenne.

A dialect szó az angolban szerinted mire van?

Nem hasogatunk szőrszálat itt szerinted? Nem kanyarodtunk el túlságosan is a témától, offoltuk szét?

2022. nov. 25. 16:48
 43/47 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, te ritka hülye vagy. Valaki tök jól elmagyarázza és összeszedi ezt, te még akkor is csak lecseszed. És még tévedsz is, iszonyat hülyeségeket beszélsz.
2022. nov. 25. 17:57
 44/47 anonim ***** válasza:
92%

Hagyjuk már ezt az embert. Ahhoz képest, hogy angol iskolába járt, nem sokat tud az angol nyelvről. Plusz, valamiért még nem is kedveli az angolokat. Nem baj, joga van hozzá. Ahhoz is, hogy hülyeségeket beszéljen, bár én a helyébem ezt nem tenném, mert ki szereti, ha hülyének nézik.

Különben, azt gondolom, a kérdező azt hiszi, az amerikai az "igazi" angol, és ehhez képest van akcentusuk a briteknek. Hát, a történelmet sem ismeri, ezek szerint. Anglia sokkal régebben lakott a fehér emberek által, már akkor is ott voltak, mikor az amerikaiaknak még indián anyanyelvük volt.

Szerintem befejezhetnénk a vele való diskurzust, mivel értelme nincs.

2022. nov. 25. 18:10
 45/47 A kérdező kommentje:

43

Persze, én meg felteszem a kérdést, hogy a dialect szó mire van. Nem kapok választ csak annyit, hogy hülye vagyok.

Nem tudom ki égeti itt magát, én vagy ti.

2022. nov. 25. 18:20
 46/47 anonim ***** válasza:
Nyugi, mi tudjuk.
2022. nov. 25. 20:59
 47/47 A kérdező kommentje:

46

Gyenge troll

2022. nov. 25. 21:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!