Mi értelme van a verekedésnek?
Azoknál szokás a verekedés, akik megragadtak a gyerekkorban és nincs meg az értelmi képességük ahhoz, hogy a nézetkülönbségeiket érvek mentén próbálják meg rendezni. Magyarul: primitív, gyerekes vademberek.
Amikor az egyik értelmesebb, akkor sorsára hagyja az ügyeletes gyökeret, - "Neked van IGAZAD, - nekem meg nyugtom!". -Aztán sz@rja össze magát a kicsi pöttyös gumilabda...
Ha két kellően értelmes ember találkozik - és ütköztet érveket, - akkor elmagyarázzák egymásnak, hogy miért vélik úgy, hogy nekik van igazuk, meghallgatják egymást, de a végén békével továbbállnak.
Amikor két született farönk találkozik, abból lesz a verekedés, - amely néha olyan szinten gyerekes dolgokból generálódik, hogy miután csend lesz és megkérdezed tőlük, miért verekedtek össze, 90 %, hogy nem fogják tudni!
Többek között az ilyen emberek gépjárműhöz jutott változatát látod a közúti baleseteknek legalább egyik pólusán is, - pechükre a másik pólus is volt olyan "határozott", mint ők. -Nem is sajnálom őket egy percig sem, - annál inkább a balesetek vétlen elszenvedőit, mert az élet van annyira igazságtalan, hogy általában ezek halnak bele a "mókába"!
Egyszer egy ittas hülyegyerek kitalálta, hogy beszóltam neki aznap a városban a mozgólépcsőn és verekedni akart. Én persze vonattal jöttem fel aznap este, hogy találkozzak 1-2 ismerősömmel, szóval nem tudtam, hogy mit haluzott, de tekintve, hogy józan voltam gondoltam szétverem, mert ok nélkül csesztetett.
Végül nem lett a dologból semmi. Lehiggadtam és a barátaimmal odébb álltunk. Átgondoltam, hogyha meg is verem, valószínűleg 1-2 ütést ő is bevisz és akár a fogam is kirepülhet ennek következtében, szóval hátra léptem.
Meg eszembe jutott, amit a karate tanárom mindig mondogatott.
A leghatásosabb önvédelem a futás.
Semmi értelme verekedni. Ha győzöl, akkor is minek győztél? Lehet utána járhatsz majd tárgyalásra évekig is akár, vagy 1-2 fogad bánja, vagy kiszúrják a szemed stb-stb...
6.vagyok
Kicsit hülyén fogalmaztam, de a lényeg érthető.
Egyébként ha eldurvul a helyzet, én csak szemen fújom erős gázsprével és megyek a dogomra, végül is kulturált modern emberek vagyunk és nem basz.tatjuk a másikat! (Még nem fújtam le senkit, de nem is szeretnék.)
Ja és a verekedésért jogilag számonkérhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!