Ki melyik hónapot utálja a legjobban?
Szeptember.
Nem, már nem vagyok iskolás.
Én a májust júniust és a júliust. Utálom a nyarat, az augusztust már azért nem mert utána mindjárt szeptember, és hidegszik az idő, de amint megjön a tavasz már rosszabb a kedvem, hogy mindjárt itt a nyár, ki nem állhatom, izzadok mint egy ló…
A kedvenc hónapom pedig most van, meg az október és a december. Imádom a hideg füstös illatot az utcákon, a kabátszezont és, hogy hamar sötétedik meg borult az idő, furcsa lehet, de nekem ez az idő okoz örömöt.
28/N
Június, július, augusztus.
Nem bírom a meleget, rosszul vagyok olyankor. Mindig ezektől a hónapoktól félek.
Mi olyan jó a korai sötétben meg a borongásban?
Nem kötekedni akarok, tényleg érdekel, hátha írsz valami olyan pozitívumot amibe tudok kapaszkodni, mert én meg hét eleje óta kb gyűlölöm az életet ezek miatt, jó lenne valami pozitív. :D
20-as vagyok, én is így voltam ezzel, régebben tényleg tiszta szívböl utáltam ezt az idöszakot és eléggé rossz hangulat ült rajtam öszszel.
de aztán direkt nekiültem egy kicsit összeszedni, miket tudok szeretni ezekben a hónapokban, és azóta egész böséges lett a lista
a borongós idö elönyei:
. nem szárad ki úgy a lakás
. nem szárad ki úgy a szám
. reggel és délután hasonló a hömérséklet, lehet hozzá alkalmazkodni, nincs az, hogy reggel majd megfagyok délután meg rohad rólam lefelé minden
. nem érzem az idö múlását, a szó jó értelmében (veröfényes napokon engem néha rohadtul stresszel, hogy elöbb még itt volt a Nap, most meg már ott - nem is kell az órára néznem, hogy lássam, milyen gyorsan peregnek a percek)
. szürke égbolt jobban kihozza a színeket
ha még sötét is van, mert korán megy le a nap:
. jókat lehet filmezni
. jókat lehet elmélkedni (míg a világos idö mindig cselekvésre késztet, nem tudok úgy lenyugodni kicsit átgondolni a dolgokat)
. bármi, amihez sötét és fények kellenek, nem kell hozzá este 10-11 óráig ébren lenni, jöhet egyböl meló után hazaérve
. jókat lehet aludni, este könnyen elalszok, hajnalban nem ébredek arra, hogy süt befelé a Nap
meg ilyenkor még egy kicsit újdonság a ború és sötét, hisz az ösz korábbi részében azért többé-kevésbé jó idö szokott lenni. január környékén már én sem látok benne olyan sok pozitívat.
Köszi, felpontoztalak. Bár személyszerint nem sok vigaszt találtam a listában, rögtön az első pontnál elkeseredtem hogy tényleg, még a pára is az egekben van és folyton penészedik a lakás. 😭😭
:D
Szóval aki néha kimenne a házból, ahol nem segít a klíma, az "csóró proli"? Érdekes logikád van. Nem mindenki tud vagy akar 3-4 hónapig a házon belül maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!