Hogy acélozzam meg magam, hogy ne legyek egy érzelmi nyomorék?
Problémám a következő: filmeken, sorozatokon, könyveken de még néha zenéken is hajlamos vagyok elsírni magam. Mármint nem zokogok, csak érzem, hogy könnyes lesz a szemem és 1-2 csepp lefolyik. Itthon ez még nem gond, de ma is voltam pl egy önfejlesztő meetingen (vállalati baromság), és jeleneteket vetítettek filmekből, én meg már nem tudtam hova rejtegetni az arcom. Nagyon kínos. Nem tudom, miért, mindig is ilyen voltam, egyszerűen nagyon átélem/átérzem vagy átszellemülök ilyenkor, nem tudom kontrollálni.
Mit tehetnék ellene?
31f
Amit leírtál az PONT az érzelmi nyomorékság ellentéte. Érzelmileg érzékeny vagy inkább. Férfiként mondom, hogy nincs ezzel semmi baj, és a nők is szeretik. Amúgy alkati adottság, vérmérséklet, beállítottság kérdése. De emberibb, mint érzéketlen taplóparasztnak lenni.
Annyival tudlak bíztatni, hogy ha az életben nagyon sok gondod lesz, akkor el fog ez múlni, vagy legalábbis csökkenni. Magyarul majd megkérgesedsz. Én is ilyen voltam, mára tök rezignált lettem. Afféle túlélő üzemmód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!