Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell mindent megélni a...

Miért kell mindent megélni a Közösségi médiában?

Figyelt kérdés
Ha valaki megahl akkor jön a fekete profil kép meg a szomorú idézetek, ha boldogok vagyunk akkor meg a képek és az idézetek. Ennek mi értelme van?
2022. okt. 25. 09:25
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Mi értelme van bárminek az életben?
2022. okt. 25. 09:39
 2/9 anonim válasza:
0%
Az életünkben a különböző periódusok, események meghatározóak számunkra. Ami jön azt fogadni kell, ami elment, azt búcsúval kell illetni. Ezzel értékeljük magunkat, emellett a környezetünket.
2022. okt. 25. 09:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell!
2022. okt. 25. 09:44
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
Kielégülést okoznak nekik a lájkok és kommentek.
2022. okt. 25. 09:52
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Az ilyen emberek figyelemre vágynak. Lájkokra, kommentekre, másoktól visszajelzésekre. Önbizalomhiányosak. Én évek óta nem posztoltam semmit és nem is érzem szükségét, anélkül is magabiztos vagyok.
2022. okt. 25. 10:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell.

De neked miért baj, ha valaki ezen a felületen is kifejezi magát? Csak szép, rózsaszín világ való a közösségi médiára?

2022. okt. 25. 10:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez a nagy közösségi média ellenesség olyan sekélyes.

Az emberek mindig is vágytak rá hogy megosszák másokkal az életüket (társas lények vagyunk, ha tetszik, ha nem) és ez is egy módja ennek.

Persze lehet fotel pszichológust játszani és elméleteket gyártani hogy az ilyenek kórosan figyelemre szomjaznak, de igazából ez csak az emberi alaptermészet. Mindig amikor jött egy újabb vívmány a technológiában, amivel az emberek megörökíthették az érzéseiket és mindennapjaikat, azt használták is erre. Vannak évezredes kőtáblába vésett leletek arról, hogy pl mezopotámiában valakit átvert egy kereskedő. Vannak ókori római leletek arról, hogy valaki pár mondatban leírta hogy szerelmi bánata van. De nektek az a furcsa hogy egy weboldalon, amit a mai emberek minden szerette használ meg vannak osztva mindennapi hülyeségek? Ugyan már.

2022. okt. 25. 14:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert sokan félnek. Mert sokan imádják, ha a középpontba kerülhetnek pár percre is.
2022. okt. 25. 21:27
 9/9 valaki : ***** válasza:

Szerintem eltévedtél :D ez már nem divat, az én időben volt az, mikor még újdonság volt az ilyen közösségi oldal. Akkor még ez volt a menő, hogy mindent kipakoltunk, még nem is hallottunk akkor olyanról, hogy ennek vannak veszélyei is. Arról inkább az én 8-9. osztályos koromban kezdtek beszélni az iskolában. Most már szerintem annyira nem divat ez, sőt talán inkább divat a felelősségteljes használata az ilyen oldalaknak. Pl. privát fiók, csak ismerősök láthatják. Az emberek már nem jelölnek vissza mindenféle jöttmentet. Max egy-két ilyen nagyon szánalmas valaki pakol ki mindent. Nekem is van olyan ismerősöm, aki rendszeresen kiteszi, hogy "összetört szívű" meg ilyenek, hogy megkérdezzék tőle mi a baj és úgyse válaszol.

A fekete profilkép meg szerintem illendő lett valahol. Ezzel ebben a formában nem értek egyet, de mikor nekem meghalt valakim, én sem éreztem illendőnek a mosolygós profilképet, lecseréltem valami másra, ami nem is volt fekete és nem látszott, hogy ez egy gyász, de mégsem vigyorogtam ezerrel.

Amit én egyedül nem tudok megmagyarázni, az az ha valakinek esetleg meghalt valakije és kitesz róla valami fotót egy jó hosszú szöveggel, ami E/2-ben beszél az illetőhöz. Na...Az a valaki meghalt, nyilván nem olvassa el és ha még hisz is benne valaki, hogy jaj fentről néz meg ilyenek, akkor meg miért a közösségi oldalra rakja ki? Azt nem annak a személynek írja, hanem azoknak, akik olvassák

2022. nov. 14. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!