Ki hogy gondolja: jogos a felháborodásom ezen, vagy el kell engedni a dolgot?
Figyelt kérdés
25 éves vagyok, és lehet, hogy borzasztóan maradi gondolkodású, de nem szeretem, ha ismeretlenek csak úgy kapásból tegeznek. Sem hivatalos, sem úgymond lazább helyzetben. Ki mit gondol, legközelebb köszönjek vissza hangos, jól érthető "Jó napot kívánok" köszönéssel, vagy tegyem azt, mint eddig, hogy ugyan kissé furcsán nézek, de visszategezem. Nem akarok ebből nagy ügyet csinálni, vagy ott helyben felfújni, csak attól még nem szeretem. Itt interneten sem, de elfogadom és tudomásul veszem, hogy ennek itt ez a kultúrája.2022. okt. 24. 14:11
1/9 anonim válasza:
Szerintem engedd el, mert ezen kár felháborodni.
2/9 anonim válasza:
Hasonlóképpen vélekedem én is, de nem kell nagy ügyet csinálni belőle.
Ha egy eladó letegez, attól én még magázódva köszönök vissza pl..
38/N
3/9 anonim válasza:
A való életben is ez a kultúrája a fiatalok közt. 25 évesen ezt már azért tudnod kellene.
4/9 anonim válasza:
Mit gondolsz, Isten felháborodik azon, hogy még a gyerekek is tegezik?
5/9 A kérdező kommentje:
Most írtam valakinek privátban, de ide is leírom: közvetlen ismerőseimmel életkorra tekintet nélkül is tegeződöm, de ismeretlenekkel - ugyanúgy nem tekintettel az életkorra - nem tartom automatikusnak ezt. Ismerem? Nem. Tehát akkor? Vagy úgy gondoljuk, van egy korhatár, ami alatt tegeződünk és felette már nem? Értsd ezalatt: ha két ismeretlen 25 éves találkozik, akkor azok tegeződjenek, de két ismeretlen 65 éves meg már ne?
2022. okt. 24. 14:42
6/9 anonim válasza:
Milyen furcsa! Engem mindig az “háborít fel” (enyhe túlzás), ha magáznak, pedig 3 évvel vagyok csak fiatalabb tőled. Szerintem örülj neki, hogy látszik rajtad, hogy fiatal vagy. Mást ilyenkor már csókolomoznak, mert úgy néz ki, mintha a saját nagyanyja/nagyapja lenne.
7/9 anonim válasza:
Jogos a felháborodásod, idegen felnőtteknek nem illik tegeznie egymást, de szerintem csak hivatalos szituációban nem. Például én 40 éves vagyok, és nagyon ritkán van, hogy bemegyek egy boltba és ott magázna az eladó, de nem tartom sértőnek, míg mondjuk bankban, orvosnál stb. azért elég fura lenne, ha elkezdene tegeződni a másik. Ilyenkor magázódom tovább, általában az emberek többsége nem azért tesz valamit, mert figyelmetlen, hanem meg van győződve róla, hogy úgy jó. Ha egyértelműen idős a másik (>60) akkor, ha letegez, én "visszatetszikelem" és csókolommal fogok elköszönni...
8/9 anonim válasza:
nem vagyunk egyformák, engem nem zavar ha 25 évesen tegeznek, persze van aki nem teszi, de ez ilyen, én se tegezek mindenkit
9/9 anonim válasza:
Nekem nem jön, sosem jött a számra idegenekkel szemben a tegeződés, viszont engem nem zavar, ha mások tegeznek, holott én magázom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!