Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nárcizmus az olyan tulajdons...

A nárcizmus az olyan tulajdonság, ami vagy van vagy nincs valakinek, vagy pedig egy skálán értelmezendő... Vagyis lehet kicsit közepesen vagy nagyon?

Figyelt kérdés
2022. okt. 21. 09:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek hozzá én sem, de amennyire találkoztam nárcisztikus emberekkel, én azt mondanám, hogy ez inkább skála. Ugyanúgy, mint például az autizmus esetében is (ha jól tájékozódtam) minden ember rajta van egy skálán.
2022. okt. 21. 09:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkiben vannak nárcisztikus vonások és ez az egészséges.

A saját igényeit is nézi az ember. Így lehetsz kiegyensúlyozott.

Akkor van baj ha ez eltorzul és nárcisztikus személyiségzavarrá alakul.

2022. okt. 21. 11:18
 3/4 anonim ***** válasza:
81%

Skála ez, normális és kezelhető mértéktől az egészen szélsőséges, durván személyiségzavaros szintekig.

Amúgy ez nem az emberekkel születik, ez kialakulni szokott, és általában a korai gyerekkor a leginkább meghatározó. Bár vannak típusok, akik hajlamosabbak rá. Elég szép irodalma van mostanra a témának, érdemes lehet kicsit utánaolvasni, akár önvédelem jelleggel is.

2022. okt. 21. 13:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!! (közben már én is olvasgattam erről - kezdhettem volna azzal is....köszi köszi)
2022. okt. 21. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!