Ugye, hogy ostobák, akik manapság jogásznak tanulnak?
Az igaz, hogy önmagában a jogász pálya azért nem olyan mint a filmekben.
Nagyon melós, rengeteg tanulás és nyilván még mindig benne van a pakliban, hogy a végén nem sokra viszi az ember.
Viszont ez más szakmával/hivatással is így van. Ismerek gépészmérnököt, aki most OKJ-n (vagy valami hasonlón, mert az megszűnt ha jól tudom) tanulja a villanyszerelő szakmát, mert nem találja a helyét a végzettségében. Meg ismerek gépészmérnököt aki tervezni szokott nekünk is, konkrétan halálra keresi magát.
Szóval ez nem ilyen fekete-fehér hogy hülye az aki jogásznak tanul. Van aki sokra viszi majd az életben, van aki pedig nem.
5
Valamint nem vagy túl jo barát ha enyire nem támogatod segíted...
Kéne a fenének ilyen előítéletes és "jó szándékú" barát.
" véleményem szerint"
Véleményed légből kapott információkon alapul.
"sosem fogsz jól fizető helyen elhelyezkedni"
Nem is kell, mivel alapít egy vállalkozást és ha csak egyéni ASZF-eket ír webshopoknak.. messze többet fog keresni mint bármilyen alkalmazottként.
Ez nem csak a jogászoknál érvényes.
Bizonyos részekben én azt gondolom , hogy valóban igaz amit írtál . Például tanulsz 5 évet utána ahogyan én hallottam nem igazán keresel túl jól ahhoz képest , hogy mennyi munkád van benne már. Viszont nem csak ügyvédként folytathatod a tanulmányaidat , karrieredet, vannak más lehetőségek , pl egy cégnél , közszféra meg rengeteg más.
A protekciós dolog szerintem butaság , bekerülhetsz valahova protekcióval , de nem garantált mellé a jó fizetés. Szerintem ha nagyon király az illető , beszél angolul jól , talpraesett akkor simán találhat valami jól fizető munkát.
Amikor az első diplomámat csináltam és elkezdtem az egyetemet , nagyon sokszor én is hallottam rengeteg ilyen sztereotípiát különböző szakokkal kapcsolatban , de ahogy teltek az évek nyugodt szívvel azt mondom , hogy a 90% - a baromság és teljesen az egyén akaratán múlik minden. Minden szakon vannak olyanok akik eljönnek valahova tanulni, de leszarják az egészet és szar helyen fognak elhelyezkedni aztán kreálják ezeket a különböző káros hiedelmeket. Sajnos ez ilyen és minden szakon vannak akik hajtanak és a végén sikeresek lesznek , valamint elhelyezkednek egy olyan területen ami minden téren kielégítő a számukra . Én így tudnám neked ezt jellemezni
SZERINTEM tanuljon azt a barátod amit szeretne , neki kell majd viselnie a döntésének a felelősegét és dolgoznia a sikerért , viszont te lehetsz jó barát és támogathatod az álmaiban és a döntéseiben anélkül hogy azokban csak a rosszat látnád.
Az írásod alapján te vagy az ostoba.
Nem, nem látod jól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!