Mennyire van rád hatással ez a válság? Min kellet vagy fogsz változtatni hogy átvészeld? Te mit érzékelsz a válságból az otthoni és a mankahelyi környezetetben?
Hát jelenleg nem szeretek hazajönni melóból, mert ott még viszonylag jó idő van. Bár ott is megy a takarékosság, de jó helyen van az irodám, ha süt a nap, szuper idő van bent. Itthon viszont egyelőre nem fűtünk, lámpát is alig kapcsolunk, ergo úgy érzem magam mint egy kriptában. Sötét van és hideg. Nekünk sajnos a gázátalány lett a nagy szívás, sajnos magas a fogyasztásunk, az tény. De nem fagyaszthatom meg az idős családtagot, aki már 25 fokban is fázik.
Jelenleg a gáz és az áram a párom fizetését egy az egyben elviszi (bár nem túl magas, de azért nem is minimálbér), tán még az enyémből is pótolni kell. Most még van valamennyi megtakarításunk, de ezekkel az árakkal az 1 éven belül köddé válik. Utána nem tudom, mi lesz, ha nem változnak a dolgok. :'(
Majd nem fűtötök világgá, mert valaki 25 fokban is fázik.
Majd felöltözik 5 pulcsiba akkor. Vagy hajléktalanná akar titeket tenni vagy mi van?
Nalam is 25-30 fok van ejjel-nappal, mert azt szeretem es nem 300.000 a gazszamlam.
Gazkonvektor: 6-szor 10.000 ft evente, kiegeszito futes: infrapanel: napi 5-10-15 orat jar, mikor nagyon hideg van, orankent 40-70 ft. Ma pl. 1-2 orat jart csak.
30 nm lakas. 1 fo.
Az egész élet megoldandó proplémák, válságok sorozata, egyszer fenn, máskor lenn. Meg kell tanulni a túlélési technikákat, és azt, hogy semmi sem örök: sem a fenn, sem a lenn.
Akkor menni fog.
Egy példa: 2006-tól meredek zuhanás, puliszka, hagymából paprikás szósz, hagymahéj tea.
2012-től már meg tudtam élni a jövedelmemből kényelmesen, 2015 óta már folyamatos a megtakarításom, még most, háborús időben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!