Mi az oka ennek a kettős mércének (double standardnek)? Hogy szoktatok reagálni rá?
Egy kifejezetten szálkás srác vagyok, szóval edzek, 20 éves és a munkatársam diákmunkán - aki egy 40 körüli erősen elhízott női egyed - megjegyezte miközben beszélgettünk, hogy "Eszel te rendesen? Olyan gebe vagy, rossz nézni"
Elég nagyot néztem először, hogy jól hallottam - e. Eléggé kiakadtam és szembesítettem az igazsággal, hogy nem én vagyok vékony, hanem ő a dagadt és nézzen inkább magába, mert már attól liheg, ha sietségében gyorsabban kell kisétálnia a kocsijához.
Erre elkezdte, hogy milyen szemtelen vagyok, azóta beszélt a kolleginájával, akivel pletykálni szokott és ő is mondta, hogy nem volt szép tőlem és igazán bocsánatot kérhetnék, mert nagyon megbántottam. De ezt elég lenézően mondta.
Ezek szerint, csak akkor baj, ha az ember így beszél a másikkal, ha abban van is igazság? Vagy a kövérség tabutéma?
Sajna tabu téma. A vékonyakat sokan savazzák, beszólogatnak neki, és maradjon csak csöndben, tűrje el, aki testesebb, azt viszont nem szabad megszólni.
Kettős mérce van sajnos.
Házhoz ment a lófa..... 😅
Én még rá is játszanék hogy, "Na majd ha bocsánatot kér amiért legebézett!"
Tök mindegy mit csinálsz az életben vagy milyen vagy, mindig lesz valaki aki más véleménnyel lesz rólad. Sose fogunk tudni megérteni mást, ha azt az embert a saját sztenderdjeink alapján ítéljük meg. Ez igaz mind két irányba.
Ne aggódj mások véleményén, csak légy önmagad és mosolyogj az ilyen váratlan dolgokon. Ne az legyen a célod hogy mindenki is jó véleménnyel legyen rólad. Csak lény önmagad és fogadd el az embereket olyannak amilyenek. Hisz jönnek minden féle fajta színben, formában és méretben, véleménnyel kultúrával és sztenderdekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!