Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miért akar...

Magyarországon miért akar mindenki saját ingatlant, mikor a folyamatosan dicsőített nyugat-európában milliók élnek le teljes életet albérletben gond nélkül, ez a magyaroknak miért nem jó?

Figyelt kérdés
2022. szept. 16. 19:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

"teljes életet albérletben gond nélkül, ez a magyaroknak miért nem jó"

Hát pontosan ezért.

Mert külföldön TELJES ÉLETET élhetsz albérletben GOND NÉLKÜL.

Akár életed végéig is ellakhatsz albérletben, legtöbb esetben még csak nem is találkozol magával a tulajdonossal.

Ez a magyaroknak is jó lenne.

A gond ott kezdődik, hogy nálunk a legtöbben a meghalt nagymama házából akarnak hasznot húzni, vagy a hitelt akarják veled fizettetni, de csak addig amíg valamelyik gyerek oda nem akar költözni X hónap, év múlva.

Egy szaros, felújítatlan kis lyuk is elviszi az emberek fizetését, mellette ott van az ezer probléma, nem lehet gyereked, nem lehet állatod, vagy fizethetsz csillagászati összegeket.

Külföldön is sokat fizetsz albérletre, cserébe tisztességes albérleted van és marad pénzed a tisztességes életre. Nálunk meg nem.

2022. szept. 16. 22:27
 12/17 anonim ***** válasza:
89%
Ha lenne felesegem meg gyerekeim enis biztonsagosabbnak ereznek egy sajatot mint albit. Az meg h mashol mivan kitizgat. Itt ez a szokas.
2022. szept. 17. 09:48
 13/17 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom kérdező de nekem oda adhatnád a teljes vagyonod ezzel a felfogással,
2022. szept. 18. 00:52
 14/17 anonim ***** válasza:
87%
Mert mondjuk amíg itthon rászűrök arra, hogy kisállat hozható max a 2%-a a hirdetéseknek megengedett, addig külföldön (legalábbis Svájcban,Ausztriában és Németországban nézelődtem) az albérletek kb 40-50%-ába vihetsz állatot. Szóval megértem, ha valaki nem akar élete végéig háziállat nélkül élni, mert a tulaj nem engedi.
2022. szept. 18. 11:59
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

#14 Na igen, állatok, gyerekek...

Alapból megkapja az ember, hogy "majd ha saját lakásod/házad lesz lehet állatod. Vagy megkapod, hogy hogy merészelsz gyereket vállalni albérletre meg a "semmire".

Volt albérletemben a tulaj megmondta, hogy állat, kisállat nem hozható. Előtte meg a haverja bérelte az egyik szobát és olyan okádék mocsokban élt, lelakta a lakást sokkal jobban mint egy állat.

Vagy volt ahol a tulaj szeretett volna költözni, kivettem volna hosszú távra a lakást. De anyagi okok miatt nem tudott másik lakást venni, így énnekem kellett menni. Másik albérletben hasonló, a tulaj gyerekei nem kaptak lakást, így nekem kellett menni mert oda költöztek.

2022. szept. 18. 13:46
 16/17 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó albérletemben előre szóltam a tulajnak, hogy vettem egy lakást, de még 2-3 hónap mire be tudok költözni mert fel kell újítani.

Na hát ez meghálálta azzal, hogy a szerződés szerinti 1 hónapos felmondással felmondott.

Úgy kellett kikönyörögjem, hogy legalább +1 hónapot hagy maradjak még. A saját lakásom szétbontva, albérletet meg hol találok 1-2 hónapra.

Erre a teljes albérlet áron ideadta az egyik szobát. Az albérlet másik szobáját ki kellett pakoljam, lezárta, majd 1 egész hónapig ott állt az egész tök üresen, nekem meg a cuccaim bent a munkahelyemen, meg ismerősöknél ahova fért.

Utána az volt a szerencsém, hogy 1 hónapra ideadta az egyik munkatársam az Airbnb-s lakását, így elkészült a sajátom annyira, hogy be tudtam költözni.

2022. szept. 18. 13:57
 17/17 anonim ***** válasza:
87%

Vagy egy megtörtént eset:

A lakásban volt egy lezárt szoba, a tulaj abban tárolta a cuccait.

Vasárnap késő délután éppen a szokásos gép előtti önkielégítésemet végeztem amikor egyszer csak hallom, hogy nyílik a bejárati ajtó és beállít a tulaj kis bőrönddel, hogy ő hétfőtől ott fog lakni, mert talált munkát...

Hát erős meglepetés volt.

Na ilyen a saját lakásomban nincsen. Ha nem akarom, hogy valaki bejöjjön, az nem fog bejönni. Senki másnak nincs is kulcsa, csak nekem.

2022. szept. 18. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!