Megoldott valaha is bármit, ha valamilyen szer/cselekmény illegális volt?
Szesztilalom, prostitúció, abortuszok.
Ugyanúgy csinálták az emberek, csak sokkal veszélyesebb körülmények közt.
Nekem nincs igényem semmilyen drogra, de mindenképpen a legalizálás/dekriminalizálás mellett vagyok, ugyanis akkor azok, akik alapból is fogyasztók, biztonságos, bevizsgált szert tudnak vásárolni, nem valami felütött szart, amiben akármi lehet, ha esetleg rosszullétet tapasztalnak, mernek mentőt hívni, mert nem félnek a jogi következményektől, illetve az illegális piacot is kiszorítaná, nem tudnának alvilági arcok ezen nyerészkedni.
Nem gondolom, hogy bárki amiatt kezdene el füvezni, aki eddig nem tette, mert dejó, legális. Hollandiában, USA egyes államaiban is régesrég legális, mégsem füvezik az emberek nagyja orrba-szájba.
Én ürülnék neki. Sajnos borderline személyiségzavarom van, és az egyik "tünet", hogy rá tudok állni ezekre a cuccokra. Bár ehhez szerintem rohadtul nem kell személyiségzavar, az emberek nagy része anélkül is hajlamos füvezni. No mindegy, lényeg a lényeg, jó lenne.
27N
Gyerekek százezrei fognak rászokni, mert olyan természetes lesz számukra, mint a Coca-Cola. És akkor azok még — "csak" — a gyerekek. Rászabadul a társadalomra egy -vagy kétmillió függő szerhasználó, akik belátható időintervallumon belül veszélyes, kiegyensúlyozatlan mentális betegek leszek, többségük a mariuhuána által leggyakrabban kiváltott tudathasadással / skizofréniával.
Én nem egy zombiapokalipszis közepén szeretném élni a mindennapjaimat, és nevelni a gyerekeimet. Mélyen meglep, hogy sokan ezt tartanák utópiának a kellő ismeret és szellemi kapacitás hiányában.
14.
Tetszik a pozitív, bár kissé naív gondolatmeneted, amely azt feltételezi, hogy nem füveznek a tinédzserek.
2011ben voltam elsős egy budai gimnáziumban. Az osztály legalább fele minimum kipróbálta, de egy jó része élt is vele rendszeresen, főleg bulikban, de voltak olyanok, akik bőven durvább dolgokat toltak hétvégente. Akkoriban ment nagyot a Kati névre hallgató szintetikus drog, több osztálytársam próbálgatta ezeket.
Hidd el, az ő szüleik sem tudtak róla.
Kedves #16!
Nekem viszont nem tetszik a tájékozottságot mímelő, alapvető matematikai számításokat fájóan nélkülöző gondolatmeneted.
Egy osztály feléről beszélsz (ami már alapjában véve sem reprezentatív példa), legalizáció esetén viszont egy komlpett iskola összes diákja jutna hozzá gond nélkül. Azt hiszem, nem látod át, milyen számomról beszélünk, illetve nem mutadod a felfogás jeleit arra vonatkozóan, hogy ez miért jelentene problémát...
17.
De így is ugyanúgy elérhető nekik, nem érted?
Semmiben nem gátolja őket az a tény, hogy nem legális, sőt, ha monopolizálva, nemzeti dohánybolt mintájára működnének, akkor nehezebben jutna hozzá kiskorú.
Tudod, a dealer nem kér személyi :)
Illetve, nem tudom feltűnt-e, de a kamaszoknak van egy olyan fránya tulajdonságuk, hogy valami minél inkább tiltva van, annál jobban kell.
Nálad felfogásbeli problémák vannak... Senki nem tagad semmit, ezzel kizárólag te vakdalkozol légbőlkapottan.
Én arról beszélek, hogy enyhén szólva nem tenne jót az ország életminőségének megközelítőleg kétmillió kiegyensúlyozatlan, függő, mentálisan beteg ember. Nem beszélve a gyerekekről, akik olyan környezetben szocializálódnak onnantól, hogy a pszichés állapotot befolyásoló, tudatmódosító szerek teljesen természetes, mindennapi fogyasztási cikkek kellenek hogy legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!