Mi a véleményed arról, amikor valakit úgy büntetnek meg, hogy kirakják a netre a privát fotóját?
A buntetes mint jogi kategoriaban ilyen fajta buntetes nincs.
Aki pedig valakinek "buntetesbol" de ezt inkabb szimpla bosszunak gondolnam kirakja a fotojat, szemelyes jogokat sert, johirnevhez valo jogot csorbit, ragalmaz vagy becsuletsertest kovet el. Utobbiak pedig buntethetok vagy polgari peres eljarast vonhatnak maguk utan.
Azert irtam bosszunak... mert az ilyenfajta "bunteteseket" nem elozi meg semmi fajta targyalas. Azt csak valaki "onbiraskodas" utan szimpla elegtetelt veve teszi.
#1: Vitatkoznek hogy mindig tenni lehet ellene. Ld. napiszar.com. Jogilag igen, feljelentheted oket. De gyakorlatilag a hatosagok a mai napig az uzemeltetoket nem ertek utol.
Az, hogy ez a személyiségi jogok megsértése, és fel kell jelenteni azt, aki kirakta, és járjon csak a rendőrségre nyugodtan.
Az én nevemben szerkesztett beszélgetéseket raknak ki állandóan több tízezres csoportokba, hogy én állítólag milyen gáz dolgokat írtam egy olyan embernek, aki beképzelte azt, hogy mi együtt vagyunk, közben semmi nem volt, és megmondtam ezt neki is. Mikor még elhajtottam(majdnem egy éve) folyamatosan szerkesztett szarokkal bombàz egy csomó csoportot rólam, meg zaklat engem is ezerrel, pedig már sok profiljàt tiltottam. De sajnos annyi bizonyítékom még mindig nincs, hogy feljelentsem.
#9:
Mi az hogy nincs elég bizonyíték?
Most írtad. Nyilvánosan kitesznek rólad olyan információt, ami arról szól hogy "gáz dolgokat" írtál embereknek. Ha ebben benne beazonosítható, hogy rólad van szó, és negatív színben tüntet fel, akkor ennyi elég pont "bizonyítéknak".
Az sem kell első körben hogy igaz legyen vagy sem amit írnak rólad. Ha ez önmagában alkalmas a becsületed, a társadalmi megítélésed csorbítására, már a Btk szerint rágalmazás esetlegesen becsületsértés megvalósult. Nem is kell semmit többet bizonyítanod. Csak tudni hogy ki követte el (aki kirakta), és azokat mentsd le szépen. Ennyi...
Az már a rágalmazó feledata lesz, hogy a valóságbizonyításnál bebizonyítsa hogy valójában igazat mondott, és hogy ezt nyomós érdekek mentén tette. Ha ez sikerül, csak akkor mentesül a büntetés alól (max 2 év szabadságvesztés)
Nem közvádas, ezért magánvádas indítvánnyal kell nyitni a bíróságon, 10 ezer Ft az illeték.
Viszont egy probléma van, a tudomásodra jutástól 30 napod van erre, és 5 év az elévülési idő. De az persze nehezen megfofható, hogy mikor jutott tudopmásodra. A screenshot/mentés nem legyen 30 napnál régebbi. És ne is legyen ott ragálásod ami szintén 30 napnál régebbi. Mert akkor nyilvánvaló hogy kicsúsztál a 30 napból.
Adhéziós eljárásban még polgárjogi irgényed is lehet... azaz pénzt kaphatsz.
Jóhírnév megsértése miatt, pedig polgári peres eljárást indíthatsz, ott pedig kártérítési igényed is lehet.
Na tökölj már, keress ügyvédet... ez most ingyen volt :D
11, köszönöm, de én is jogot tanulok.
Nincs elég bizonyítékom, mert a szerkesztett screenshotokon a családnevem nem látszik, meg a fotóm sem, csak a keresztnevem. Csak aki ismeri a csàvót, az tudja, hogy rólam van szó, és az elég sok ember. És engem próbál meg lejáratni, mert engem zaklat közel egy éve kamu profilokon keresztül.
De amúgy nem is érdekel a téma annyira, hogy én ilyen miatt rendőrségre, meg bíróságra járkáljak. A magyar rendőrség nem arról híres, hogy bármit is tegyen. Tapasztaltam már.
Ha ír letiltom, a számomat meg lecserelém hamarosan, ennyi. Felesleges túl sok figyelmet fordítani az ügyre, mert úgysem foglalkozik vele senki. Komolyabb dolgokkal sem foglalkoznak, nem hogy ilyenekkel.
#12:
Magánvádas eljárásnál, semmi rendőrségi feljelentés nem kell, senki nem fog nyomozni, nincs ügyészi vagy rendőrségi "nyomozás". Beadod a magánvádas feljelentést KÖZVETLENÜL a bírósgra, és szinte biztos hogy bírósági ügy lesz belőle.
Ha tudnád ELLENEM pl. miért indítottak rágalmazásos pert, szétröhögnéd magad. A bíróség a beadást követően nem is igen tudna mi alapján mérlegelni. A bíróság nem nyomozó hatóság. Ha a beadvány jó, 10 ezer befizetve, már küldi is a feljelentettnek idézést. Ez szállítószalagszerűen megy. A "nyomozás", pontosabban a bizonyítás majd a bíróság előtt zajlik. Tehát itt nincs is olyan lehetőség "hogy nem foglalkozik vele".
Kb mint a polgáris peres eljárás. Bárki ellen, kb bármiért indíthatsz polgári peres eljárást... ügy lesz belőle. Hiszen mi alapján tagadja meg a bíróság, ha a felperes beadványán kíül semmi nincs a kezébe.
Ha meg zaklat, az meg közvádra üldözendő, másik cselekmény. Feljelentés rendőrségen. Hidd el, foglalkoznak vele. Majd a hatóség szerez híváslistát és kicsipegeti ki volt a zaklató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!