Magyarországon miért állnak mindenhez olyan görcsösen az emberek, mindent túlagyalnak, állandóan azt hiszik hazudnak nekik?
Rossz körökben mozogsz és ezt most tárgyilagosan mondom!
Ezt bizonyítja, hogy haveri összejövetelen megy nálatok a másik szidása, meg az irigykedés.
Nem tudom mit értesz rágörcsölésen, vagy túlkomplikáláson, néhány példa nem ártana!
Munkahelyen, (boltban?...hogy kerül ez ide?) vannak szabályok, amiket muszáj betartani, még ha te annak nem is látod értelmét. Sok esetben akár a testi épséged múlhat rajta.
Én úgy hallottam hogy ez kelet európai sajátosság. A volt szovjet érdekszférához tartozó blokk országaiban ez ugyanígy megvolt, sok helyen mai napig megvan, mivel ehhez szoktak hozzá. Végül is logikus ha végiggondolod, ezekben a rendszerekben alap volt hogy a hatalom megvezeti és dezinformálja időről időre a lakosait, a "nagyobb cél" érdekében. És ugyanez igaz volt a lakosokra is, alap volt mindenféle okoskodás és ügyeskedés, ha kicsit is jobban akartál élni mint ami meg volt határozva fentről. Szóval nem csoda alap volt a bizalmatlanság és paranoia.
Nálunk ezt a dolgot a jelen időszak még tovább árnyalja, mivel nagyon erősen megindult egy folyamat amivel visszatérünk ugyanebbe a fajta múltba.
6-os éltél már külföldön? Ha nem, akkor nem érted miről szól a kérdés.
Ott is vannak reklámok, bankok, stb. mégsincs ez a mindenre rágörcsölés, juj most mi lesz mentalitás. Szerintem 4-es megválaszolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!