Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen indoklást nem fogadnak...

Milyen indoklást nem fogadnak el névváltoztatáskor az anyakönyvi szervezetnél?

Figyelt kérdés
keresztnevem akarom megváltoztatni. Én elsősorban azért mert apum nevét viselem..nem szeretem mert elhagyott 2 éves koromban. A másik indok meg hogy nem szerettem soha ezt a nevet.. de olvastam ha egyszer nem fogadja el az indokot az anyakönyvi döntő budapesti központ akkor másodszor 10 ezer helyett 50 ezer lesz a díja... mit indokoljak? Olyanok valaszoljanak akik keresztnevet valtoztattak ti mit indokoltatok nektek mennyibe kerult?
2022. aug. 21. 23:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

“ apum nevét viselem..nem szeretem mert elhagyott 2 éves koromban.”

És nem is törődött veled? Ez elég nyomós indok. Hát mégha pszichológus tanácsát is kéred.

A teljes nevedet meg akarod változtatni, a vezetéknevedet is? Mert az nehezebb.

2022. aug. 21. 23:14
 2/10 anonim ***** válasza:
36%
Arra fognak hivatkozni, hogy a vezetékneved is apádé.
2022. aug. 21. 23:15
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor azt írom mert nem szeretem a keresztnevet, nagyon zavar, sosem kedveltem ezt a nevet... ti mit indokolnátok hogy elfogadják?
2022. aug. 21. 23:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Mit indokoljak? Hogy nem szeretem keresztnevem vagy Hogy apukám elhagyott minket és nem akarok ő nevén lenni... persze vezeteknevem megakarom tartani. Mit tanacsoltok..? Utalom a nevem mert maradi nagyon.. mit indkoljak hogy elsore elfogadjak? Koszonom elore is
2022. aug. 21. 23:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs jelentősége, ha anyakönyvezhető minden további nélkül azt is elfogadják, hogy nem tetszik. A te okod legalább nyomós!
2022. aug. 21. 23:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Áron, Dániel szeretnék lenni ez biztos anyakönyvezhető. Annyira akarom szomoru vagyok... Artúrnak hívnak és ezt utálom
2022. aug. 21. 23:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 14 évesen lett megváltoztatva a keresztnevem, csupán azért mert nem tetszett az akkori, mert nagyon gyakori volt. Már nem emlékszem mi volt az indok mert a szüleim intézték, de gondolom ez, ami miatt megváltoztattam. Szerintem nagyon ritka az, hogy nem fogadják el az indokot. Inkább vezetékneveknél tudom elképzelni, ha pl valaki mondjuk Petőfi akar lenni.
2022. aug. 21. 23:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi lemaradt, 10 ezer volt, 2009-ben.
2022. aug. 21. 23:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vágj bele, biztos vagyok benne, hogy elfogadják. Olyan indokkal is pl. hogy nem tudsz azonosulni a mostani neveddel.
2022. aug. 21. 23:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy akkor sem támogatnak a törekvésedben, ha azzal indokolsz, hogy számos, sikeresen végrehajtott gazdasági bűncselekményen vagy már túl és egyre többen ismernek rád az interneten.
2022. aug. 22. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.