Aki abból keres pénzt hogy embereket ver át, és nem érti mi ezzel a baj mert "hát nekem is meg kell élni valamiből" az pszichopata?
Ha valaki csal az bűnöz, a törvény bünteti.
Nem tudom milyen jellegű átverésre gondolsz?
Nem. Vannak olyanok akiknek ez a természetes.
De nézzük kicsiben. Szinte minden gyári munkás vagy raktáros dolgozo ugy lop mintha kötelező lenne. Mosopor cégnél mindenki viszi haza a mosóport, ettermekben a kaját akkor is ha egy napi etkezés van csak megengedve délben nekik ingyen, de hordják haza ettol függetlenül és esznek napközben is, a pultosok meg a kasszapénzzel alakítgatnak.mindig valami okosságot vag, nem úgy mérik ki az italokat ahogyan kene vagy más italt adnak el másik ital árában stb.
Neha még én érzem magam kellemetlenül ha én nem tudok ilyen sztorikat maamrol mesélni hogy pl.irodábol viszem haza a gemkapcsot, fénymásolopapírt(amit meg irodisták csinálnak nagy tételekben is),néha olyan a világ mintha a becsületes dolgozó lenne a mulya balfék, mert becsületes
"Ha valaki csal az bűnöz, a törvény bünteti."
Ja, egy utópisztikus nem létező világban biztos így lenne, de sajnos lehet úgy "ügyeskedni" hogy lényegében átvered az embereket, de valahogy még eltáncolsz a legalitás határán. Vagy egyszerűen az emberek nem veszik észre hogy átverik őket, nem tesznek feljelentést stb...
Csak a magyar interneten szélhámosok tömegei tevékenykednek már huzamosabb ideje, úgy hogy a törvény rájuk sem szarik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!