Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ennek az idézetnek mekkora a...

Ennek az idézetnek mekkora a valóságtartalma?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon tetszik, teljesen tükrözi a világképemet.

"A béke hazugság, csak szenvedély van

A szenvedélyen keresztül erőt nyerek

Az erőn keresztül hatalmat szerzek

A hatalmon keresztül győzök

A győzelmemen keresztül a láncaim lehullanak

Az Erő szabaddá tesz engem."

2022. júl. 30. 17:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
45%
Hülyeség.
2022. júl. 30. 17:27
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Az egész költeményt ismerni kéne, sőt azt is, milyen társadalmi környezetben íródott.

Egy elnyomásban sínylődő nép fiaként teljesen érthető, lelkesítő forradalmi szöveg. Márpedig szerintem úgy íródott, mert az utolsó előtti sorban arról van szó, hogy láncai lehullanak.

2022. júl. 30. 17:41
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
Nekem is nagyon tetszik ez az idézet. :)
2022. júl. 30. 17:53
 4/18 A kérdező kommentje:

Egy viszonylag szegény sorban élő gyerek vagyok, aki pénzre és hatalomra vágyik.

Az idézet valójában a Csillagok háborújából származik, ez a Sötét oldal tanítása.

2022. júl. 30. 18:00
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez benne van a knight of the okd republic első részében is. Készül a remake-je ami nagyon várós.
2022. júl. 30. 18:04
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem van benne igazság, egyrészt egy olyan kontextusban amit #2 írt, másrészt pedig mert szenvedély (vagyis cselekedet, akarat, életerő) nélkül senki nem jut komolyabb, úgymond hatalmi pozícióba. Ahhoz akarat kell, ami megadja egy egyetemistának az erőt ahhoz hogy megállás nélkül tanuljon, vagy egy katona tisztnek hogy vért izzadjon az edzéseken. Harmadrészt a szenvedély és szabadság között (szerintem) azért is húzható párhuzam, mert akiben megvan ez az akarat, kerüljön bármilyen élethelyzetbe is, ki fog törni belőle mert addig megy amíg nem sikerül. Ezáltal nem függ senkitől és semmitől, ami kb a szabadság sarkított definíciója. Egyébként ez a dal jutott róla eszembe:

[link]

2022. júl. 30. 18:31
 7/18 anonim ***** válasza:
25%
Inkább valami orosz népdalnak gondoltam volna, oda illik inkább. Mondjuk a halatom után vágyakozás pont üti ezt az idézetet szerintem
2022. júl. 30. 19:25
 8/18 anonim ***** válasza:
18%
Nekem már eleve az nem tetszik benne, hogy "A béke hazugság"... Miért lenne hazugság? Ha nincs is (teljes) béke (itt és most), azért a béke mégsem hazugság...
2022. júl. 31. 08:31
 9/18 A kérdező kommentje:
Nincs béke. Az élet egy háború. Folyamatosan harcolnod kell, hogy feljebb juthass a társadalmi ranglétrán, különben lehúznak és eltaposnak. Nem bízhatsz meg soha senkiben. Barátság nem létezik. Az emberek veszélyesek rád. Félni kell tőlük, rettegni. Meg kell, hogy védd magad tőlük, hiszen a vesztedet akarják. Harcolnod kell a sikerért, a dicsőségért, a biztonságért. Ha meg szerzed a hatalmat, amire annyira vágytál, mások elnyomásán keresztül elérheted a boldogságot. És akkor végre visszaveheted a társadalomtól mindazt, amit elvett tőled.
2022. júl. 31. 13:16
 10/18 anonim ***** válasza:
0%
Persze, a putrisoron...
2022. júl. 31. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!