Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Volt, aki egyedülálló anyaként...

Volt, aki egyedülálló anyaként vágott neki Németországnak?

Figyelt kérdés
Leírnátok, hogy sikerült, mit tehetek én ilyen helyzetben?

2022. júl. 24. 09:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyik barátnőm műtéti szakasszisztensként ment ki a 14 éves lányával.

Neki a kórház biztosított szállást, amíg nem talált albérletet. Valamennyire beszélt németül, de azért beíratták egy kurzusra, leginkább a szakszavak miatt.

A kislánynak egy évet csúszott az iskola, mert meg kellett tanulnia németül (korábban angolt tanult), utána viszont folytatta a tanulmányait. Mindenben segítettek nekik, az ügyintézésen keresztül a beilleszkedésig. Nagyon szeretnek kint lenni.

Ha munkaszerződéssel mész ki, akkor a munkáltató rengeteget fog segíteni, amíg megállsz a saját lábadon.

Mi is így jöttük ki, akkor még gyerek nélkül. Párom kapott egy állásajánlatot, a cég fizette a kiutazásunkat, szállást biztosítottak az első lakásunkig, és mindenben segítettek - mikor hova kell menni, mit hogyan és hol kell elintézni, egészségbiztosítás, nyugdíj, adópapírok, mindent.

Én is szinte azonnal el tudtam helyezkedni a szakmámban, egyáltalán nem bántuk meg, hogy kijöttünk :)

2022. júl. 24. 10:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Egészségügyiből érettségiztem, de csak segédapolóként dolgoztam a kórházban. Ezzel nem tudom, megyek e kint valamire. Érettségim van és B kategóriás jogsim, emellett van egy kevés nyelvtudásom.
2022. júl. 24. 11:18
 3/3 anonim ***** válasza:
51%

1-es vagyok: az egészségügyiseket nagyon keresik itt. Igazából, bármilyen képzett munkaerőt szeretettel várnak.

Ha van egészségügyis előképzettséged és még tapasztalatod is, akkor szerintem esélyes egy állás. A munkahelyed úgyis be fog íratni nyelvi- és szakmai továbbképzésre, amivel magasabb fizetést és más pozíciót is kaphatsz. Ez itt teljesen normális és megszokott dolog. Én pl. irodavezetőként dolgozom, folyamatosan küldenek mindenféle tanfolyamra, ami a munkámhoz kapcsolódik. Persze, előtte megkérdeznek, van-e időm és kedvem, és ők fizetik az egészet.

Érdemes lenne jobban utána járnod, és megérdeklődni, milyen feltételekkel tudnál egy ilyen lehetőséget megcsípni.

Előfordulhat, hogy honosítanod kell az érettségi bizonyítványodat, de abban is segítenek általában.

Úgy tudom, vannak munkerőközvetítő cégek, amik ezzel foglalkoznak, de a kórházak weboldalán is meg tudod nézni, milyen állásokat hirdetnek. Ha jól emlékszem, barátnőm is úgy ment ki, hogy egy ilyen állásajánlatra jelentkezett.

Pl. ezen az oldalon is van sok hasznos info. Remélem, találsz valamit!

[link]

2022. júl. 24. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!