Hogyan változtassak a személyiségemen ?
Gondold át, amikor van benned a fék, hogy nem mered kimondani a véleményedet, haragodat, hogy:
"Mi a legrosszabb, ami történhet, kimondom a véleményemet, haragomat? Túlélem? Igen. Akkor no para, kimondom!". Időben persze.
Nem kell teljes személyiség változás ehhez, ez inkább csak egy rossz szokás. Amúgy sem lehet csak úgy atformálódni egyik napról a másikra...ahhoz valami komolyabb dolog kell.
Tehát szimplán csak gyakorolni kell, kommunikációt fejleszteni, ilyesmi.
Első kapcsolatom 16 éves koromban kezdődött és pont ez miatt is ment tönkre. Azóta megtanultam, hogy amikor valami zavar vagy nyom, megbeszélem párommal. Akármilyen kellemetlen is a téma, leülünk és megbeszéljük és megoldjuk.
Pszichológussal rengeteget lehet ilyen jellegű problémákat oldani. Illetve nem mindennek kell összetűzésben végződnie. A legtöbb dolgot az ember a fejében túlgondolás által felnagyítja és a semmin vagy kis dolgon aggódja magát betegre. Mióta megtudok mindent osztani párommal (hideget-meleget), sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Nem kell magamban tartanom semmit sem, tudom, hogy mellettem áll és minden nehézséget el tudunk simítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!