Mennyire tartod magad segítőkésznek? Elvállalnál egy szívességet egy itteni embernek?
Ha itt valaki megkérne egy kis szívességre megcsinálnád?
Milyen gyakran segítesz másokon?
Segítőkésznek tartod magad?
Több mindentől függ!
Mi a kérése? Mennyire fontos?
Amikor tudok segítek, ha az örömet okoz és segít máson!
Attól függ, mi lenne az.
Ha valaki olyasmit kérdez, amire kevesebb idő megkeresni neten a választ, mint amennyi idő kiírni a kérdést, azt kérés nélkül is megcsinálom (ha nem tette meg valaki előttem), de ha valaki azt szeretné, hogy írjam meg helyette a házi feladatát, azt nem.
Amúgy igen, segítőkésznek tartom magam, amíg nem élnek vissza vele.
Általában nagyon segítökész vagyok, inkább az a problémám, hogy túlságosan is.
Elvileg segítek itt is sokaknak, ismeretlenül is, de csak akkor, ha egyrészt a kérése jogos, másrészt nem kihasználásra megy ki.
Ha a kérdésedet pontosítod: kiröl van szó, mit akarnak kérni és hogy lehetne megoldani a segítséget, akkor sokkal több esélyed lenne értelmes, és cßelratötö válaszokat kapni.
Ritkán szoktam segíteni akkor, ha más unszol, hogy segítsek neki. Akkor segítek általában önzetlenül, mikor kedvem van, de akkor könnyedén és semmit nem várok cserébe. Ha kérlelnek, általában azt mondom, hogy megvan annak az ára...
Nem tartom magam segítőkésznek. Még csak jó embernek sem. Azt csinálom, amitől jól érzem magam. Ha épp attól, hogy átadjam a helyem, miközben más is megtehetné, akkor attól.
Régen az voltam, most már önző vagyok, és leszrom.
Akad 2-3 ember, akinek bármit megtennék, mert kölcsönös a dolog, de a többiek csak kihasználtak eddig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!