Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudnám kipihenni magam...

Hogy tudnám kipihenni magam nyáron és kicsit kiélvezni a nyarat, ha nem tudok lazítani?

Figyelt kérdés

Emlékszem, májusban hogy vártam a nyarat és igyekeztem minden vizsgám hamar letudni, hogy szabad lehessek. Csomó tervem volt és van, alig vártam, hogy elérjen egy kicsit az a nyári, könnyed, reményteli hangulat, hogy végre elfelejthetem a vizsgadrukkot és kicsit örülhetek az életnek.

Ez nem történt meg. Lassan másfél hónap telt el azóta és úgy érzem, beleragadtam ebbe a hangulatba és nem bírok kitörni belőle.

Kezdődött ez azzal, hogy elkezdtem állást keresni. Interjúztam csomó helyre, ami önmagában is stresszes, kaptam otthonra feladatokat, volt olyan interjú, amire fel kellett készülni is, ezeket a legjobb tudásom szerint megcsináltam, de sajnos ez abba került, hogy hétvégén, mikor a párom és a barátaim is jobban ráérnek, ezekkel foglalkoztam. Sajnos hiába.

Folytatódott azzal, hogy tegnap derült ki számomra, hogy anyagilag megnyomorulunk őszre, ez pedig mégsürgetőbbé tette az álláskeresést. Naponta nézem a karrierportálokat, a professiont, a diákszövetkezetek honlapját (tudnék diákként és főállásban is dolgozni), de már az összes hirdetést láttam és csak 1-2 új van mindig. Ahova jelentkeztem, ott ülnek rajta, valószínűleg a szabadságolások miatt. Nagyon szeretnék a szakterületemen belül maradni, dolgoztam már mindenfélét, de a korom miatt nem akarom tovább hanyagolni, hogy a saját szakirányomon belül szerzek tapasztalatot, különben sosem lesz lehetőségem ezen a vonalon haladni (részben pályaváltó vagyok). Egy ajánlatot kaptam, diákmunka, 150 000 ftos bér.

Pár hét múlva lesz egy nyaralásunk, minden lefoglalva, lett rá félretéve pénz, illetve vannak kis programok a barátaimmal is.

Egyszerűen nem érzek semmit. Nem várom, nem izgulok, nem vágyom rá, nem álmodozom róla. Nem álmodozom semmiről, úgy érzem, krízisben vagyok és ugyanolyan gombóc a gyomrom, mint vizsgaidőszak alatt. Csak ez a "vizsgaidőszak" már lassan két hónapja tart. Stresszelek a jövőm miatt, nem tudom, mitévő legyek, nem találok megoldást és egy lúzernek érzem magam, hogy lassan 26 évesen itt tartok.

És mennek el mellettem a szép dolgok is.

Testileg kipihentem magam, lelkileg fáradt vagyok és érzem, hogy nem fogom bírni sem a munkát, sem a tanulást, ha így kell visszatérnem szeptemberben. Másfél évem maradt a képzésből, eddig mintaterv szerint haladok 4-5 jegyekkel, a határozott idejű munkámnak vége, itt ez a szar, 150 ezret a hajamra is kenhetek, nem tudom mi lesz. Vagy a karrierem gáncsolom el azzal, hogy elvállalok valamit, bármit, vagy magamat anyagilag. Pedig nincs nagy igényem, 250-270 nettót adtam meg. Informatikai területen azt hittem, ez még egy juniortól is elfogadható. De nem is ez a lényeg

Nem tudok kilépni ebből a gondolatspirálból, pedig nagyon fontos lenne kicsit pihennem.

Mit tehetnék? :(

2022. júl. 14. 12:02
 1/3 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos üdv a felnőtt életben.

Én is nagyon vágyom arra, hogy úgy meg tudjam élni a nyári feelinget, mint még iskolás gyerekként, de sajnos ez már kvázi lehetetlen.

Felnőttként mindig tele leszünk kisebb-nagyobb gondokkal, amik nyomasztanak minket és ezek sajnos a nyárra sem hagynak békén.

2022. júl. 14. 14:48
 2/3 A kérdező kommentje:
4 éve felnőtt életet élek, külön a nyugdíjas szüleimtől, akik nem tudnak segíteni anyagilag. Elhiheted, hogy nem a felnőtt élettel van bajom, tudtam magam jól érezni akkor is, mikor nem voltam már iskolás "gyerek".
2022. júl. 14. 15:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Én sem tudok lazítani, és ezért nem is megyek sehova sajnos. (Pedig telne rá). De rájöttem, hogy úgyis végig a munkámon pörgök (szabadúszó vagyok, és még csak nem is szeretem, amit csinálok). Akkor meg minek fizessek drága szállodát, utazást?

Talán ha egyszer itthon felejteném a mobilomat, akkor sikerülne...

2022. júl. 14. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!