Mi vesz rá valakit arra, hogy ennyire végletesen tartózkodjon a netes rendelésektől?
Kis településen élek, egyenlőre még a szüleimmel, akikről egyébként szó lesz a kérdésben, 50-es éveik elején járnak. Már most leszögezném, hogy nem kioktatást kérek, hogy "ne hagyd hogy beleszóljanak/megtiltsák/stb." mert nem ez a kérdés tárgya. Szóval az van, hogy helyben nem sok dolog kapható, sokszor az van, hogy át kell menni egy másik városba, és mivel nincs kocsink marad a tömegközlekedés, ami kellőképpen borzalmas ahhoz, hogy legjobb esetben is 2 óránként jár erre.
Szóval szerintük az a megoldás olyan esetben, ha itthon nem kapható x dolog, akkor át kell menni valamelyik környező városba, körbe kell járni minden üzletet, és akkor erre rámegy az egész nap, akár 7-8 óra is lehet a közlekedés miatt, ráadásul lehet felesleges időpazarlás, mert mondjuk nincs sehol az adott dolog. Holott simán meg lehetne rendelni a neten, én otthon vagyok home office miatt, bármikor át tudom venni, lehet készpénzes utánvéttel fizetni, ha ez az oka az aggodalomnak. De egyszerűen nem. Inkább rááldoznak több órát egy szombati napon, vagy nekem vetik fel az ötletet, hogy mi lenne, ha hétköznap megnézném xy város összes boltját, hátha, mert "úgyis ráérek", "igazán kimozdulhatnék". Aztán amikor mondom, hogy oké, hogy rugalmas a melóm, de határidőre dolgozok, nincs felesleges fél napom szaladozni a negyven fokban, szóval nem megyek sehová, de megrendelhetjük az adott dolgot, majd átveszem, akkor az a vége, hogy akkor inkább elmegy ő szombaton, vagy csak ezért kivesz egy szabadnapot
Ennek tulajdonképpen mi értelme?
Tudatlanság és az, hogy nem képesek lebonyolítani egy online rendelést.
Ezek az emberek veszik meg boltban az összes szart másfélszer-kétszer annyiért. Annyit harcoltam már ilyenekkel, tök fölösleges. Ezek vannak ráakaszkodva többek között a drogériákra is, nem látnak ki a saját fejükből. Nemcsak idősek, fiatalok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!