Meg lehet tanulniy pszichopatának lenni?
Figyelt kérdés
nem vagyok jó ember sajnos nagyon érzékeny, ha megbántanak napokig bánt sokszor sírok és sajnos a családi légkör sem jó nem szerető támogató, és ügyfelekkel dolgozom ők is sokat bántanak
valahogy meg lehetne tanulni ilyen pszichopatának lenni akikről lepereg minden sértés, bántás?
2022. jún. 27. 21:59
11/14 anonim válasza:
Konkrétan pszichopata nem tudsz lenni. Elnyomhatod az érzéseidet, manipulálhatsz direkt másokat stb, de vissza fog ütni, és csak depressziót okozol magadnak, esetleg pszichózist. A pszichopaták születnek, nem működik az érzelmekért felelős rész az agyukban, te nem tudod csak úgy kikapcsolni.
12/14 anonim válasza:
Ahhoz traumatizálódnod kell. Több olyan ember is van, aki úgy vált pszichopatává, hogy gyerekként pl nemi eroszak áldozatai lettek, ami miatt eltorzult a személyiségük. Úgy gondolom, lehet tudatosan pszichopatává válni, de ehhez folyamatosan traumatizálnod kell magad. Ez sajnos pontosan az az út, amit próbálsz elkerülni, azt, hogy sérülj. Én is voltam ilyen helyzetben, és én is szerettem volna pszichopatává válni, szóval megértelek. Ha gondolod,nyugodtan írj és beszélgessünk.
13/14 anonim válasza:
Azzal hogy traumatizálod magad, még nem leszel pszichopata. Esetleg szociopata, de nagyobb valószínűséggel a poklot fogod csak vele okozni magadnak, depressziót, pszichózist, szorongást, amivel járhatsz majd évekig terápiára, és utána csak magadra leszel iszonyatosan dühös, hogy ezzel játszottál. A trauma nem játék, emberek életeken át küzdenek vele sokszor. Minden személyiség máshogy reagál egy traumára csak elenyésző részük lesz szociopata, és azok is inkább gyerekkorban. Felnőtt korban már voltak kötődéseid, a lelkiismeret-furdalás meg valamilyen formában elő fog jönni, még ha akkor nem is érzed annak.
14/14 anonim válasza:
De eleve nem is értem, hogy tudnál tudatosan traumát okozni magadnak, az megtörténik veled az életed egy pontján, és viseled a következményeit. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy visszafogott csöndes emberként direkt bűncselekményt követsz el, és berakatod magad a börtönbe mondjuk 5-10 évre, ahol megerőszakolnak, csicskáztatnak, onnan tuti traumatizáltan jönnél ki és akkor kezdene felvenni a személyiséged szociopata jeleket, de előbb akasztanád fel inkább magad. Felnőtt korban ilyen súlyú dolgok a traumák, ez meg a legnagyobb hülyeség lenne magaddal megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!