Észrevettem már 16 éves fiúként, hogy a nyári időszakban nagyon rosszul alszok. Mit tegyek?
A hidegebb padlón lehet jobban menne!
Én a meleg miatt nem alszom olyankor!
Este, amikor 9-kor még világos van, neked meg iskolai szünet van, mi a bánatnak mész aludni 9-kor????
Menj aludni este 11-12 körül. Ha reggel tovább tudsz aludni, kipihened magad. Ha nem, ebéd után dőlj le aludni, a legforróbb órákban amúgy is ez a legjobb, amit tehetsz.
5 és 9 éves gyerekeinket nem fektetjük ilyen korán a szünetben.
Szerintem az üdítő okozza a problémákat. Az üdítő cukrot tartalmaz, ami egyrészt felpörget, másrészt cukrot tartalmaz, ami B-vitamin hiányt okoz, ami pedig az idegességért lehet felelős. Tehát felis pörget és idegességet is okoz.
Az én javaslatom az, hogy próbáld ki néhány hétig, hogy nem iszol üdítőt este ( lehetőleg nappal sem), és nézd meg, hogy úgy mi az eredmény.
#6 Folyt.
Egyébként a többi válaszolónak üzenném, hogy a kérdező a korán fekvő/ korán kelő modellel egyáltalán nincs tévúton, sőt, nagyon is fontos, hogy a cirkadián ritmusunknak megfelelően éljünk. A legtöbben csak a modern technológia és az általa kibocsátott ún. kék fény miatt maradnak fenn későig, aminek meg is van az eredménye "jó" kis civilizációs betegségek formájában:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!