Hogyan lehet a meleggel szembeni ellenállóképességet fejleszteni, javítani?
Hiába vagyok felnőtt férfi (26 éves), a meleget olyan rosszul viselem mint egy csecsemő. Amióta pánikbeteg lettem pár éve úgy vettem észre még rosszabb. Már 10 percet ha napon kell töltenem vagy 25-26 foknál melegebb hőmérsékleten szabályosan rosszul vagyok, olyan mintha egy kazánban sütnének, szédülni kezdek, migrént kapok, hányingerem lesz, literszám kell innom a vizet (ami után meg persze felfordul a gyomrom és attól is rosszul leszek).
Ezen hogy lehetne javítani, hogy tovább bírjam, ne fáradjak el és legyek olyan gyorsan rosszul a napon és a melegben?
sport
alapvetően minél jobban működik a szervezeted, a belső hűtés/fűtés annál jobb
Megszokás kérdése.
Én nyáron (nem ilyenkor, hanem az igazi dögmelegekben) egy szál fürdőnadrágban kimegyek a Napra és egész délelőtt meg délután gazt szedek, kapálok, hajolok stb. Patakokban folyik rólam az izzadság, de nemhogy rosszul nem leszek, de különösebben nem is zavar. Amikor bemegyek estefelé, akkor persze irány a fürdőkád.
Én se ilyennek születtem, csak amióta kertünk van, azóta sokkal többet vagyok szabad levegőn (mert hát munka az van bőven odakint).
Feleségem meg bent olvasgat a házban és panaszkodik a kibírhatatlan hőségre. :-)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!