A szűlő hibája ha nem viszem semmire?
Nő ismerősöm kb mindent alátolt a trehány, laza kölke alá, de az semmilyen iskolát nem fejezett be, szart mindenbe.
Igényei azok vannak, mindent magára költ, anyját nem segíti.
Ennek ellenére szegény anyukája kitart a hülye kölke mellett, de hát....az anyák már csak ilyenek.
Azért a kontextus nagyon nem mindegy.
Ha anyádèk vertek, erőszakoltak, éheztettek gyerekként, ettől lelki roncs vagy, ha pl anyád drogozott a terhessége alatt és ezért testi fogyatékkal meg krónikus problémákkal élsz, akkor azt mondom jogos, hogy gyászolod azt, aki lehettél volna ha egy kevésbé toxikus környezetben nőttél volna fel.
Az meg, hogy szülői protekcióval valaki Ivy League végzettséget szerez, anyu adja a valaga alá a kölcsönt, szóval már 22 évesen háza meg vállalkozása van, dühítő, de ez lutri, ha nem ezt dobta a gép, valszeg a szüleidnek se lett volna ezekre lehetősége.
Ez nem az ő hibájuk, pont annyira nem thetnek róla mint te.
De szerintem 30 felett már azon nyivákolni, hogy a szüleid nem adtak meg minden lehetőséget, már elég gáz. Elvileg közel 10 éve felnőtt vagy, pénzt keresel, te kovácsolod a jövődet. Ha nem tetszik amit elértél, abban azért már a saját döntéseid is közrejátszanak.
Látom sokan lepontozták a 4-es válaszomat.
Ezek azok az emberek, akik véresre verik meg abuzálják a gyereküet, meg drogoznak terhesen?
Kövezzetek meg, de szerintem csak azért mert a szülőd, nem vagy köteles *mindent* megbocsájtani neki.
Az ilyen rohadjon meg valami putris idősotthonban egyedül, meg is érdemli, hogy a gyereke szóba se áll vele.
Az ilyen szülő nem anya/apa, szégyellje magát.
Soha semmit nem kaptam a szüleimtől. Amint betöltöttem a 18-at, leléptem. Dolgozni kezdtem, lett albérlet. Gyűjtögettem, túlórázgattam, most 22 évesen némi hitellel lett házam. Annak a kisebb-nagyobb felújítása még hátra van. Ez után majd tovább képzem magam, nézek jobb munkahelyet stb.
Semmit nem kellett tenniük a szüleimnek. Nem is tettek volna. Mindent én hoztam össze. Nem volt lehetetlen. Szerintem másnak sem lenne az. Szcr szüleim vannak, tény. De ha élettelen vagyok, arról nem ők tehetnek, mert magamért csakis én tehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!