Hogyan döntöttetek volna az Ötödik pecsét végén? Megütöttétek volna a rabot? Vagy nem, és akkor élve nem kerültök ki?
mert lehet játszani az agyunkat hogy nagy ellenálló hősök vagyunk, minket nem lehet megtörni, de ha ott a szitu hogy
a) lemegyünk kutyába - féregbe a kedvükért
b) nem megyünk de akkor perceken belül golyó
akkor hamar elpárolog a hősiesség.
Hát igen ez rohadt nehéz kérdés, ami az egész filmnek a mondanivalója.
Lehet, hogy mást gondolunk róla hipotetikusan, de éles helyzetben elképzelhető, hogy egy másik oldalunk tör elő.
Hát én egy pillanatig se gondolkodtam volna. Az a fickó úgyis halott volt szinte, behúztam volna egyet és irány haza.
de lehet azt is megkérdeztem volna, nincs-e egy üres állás náluk?
Kissé megkésett válasz, de azért megírom, mert ez a film nekem is nagyon tetszett.
Szóval először én is azt gondoltam amit te, Kérdező, hogy hát ki az a hülye, aki meghalna, ahelyett hogy egy amúgy is halálra ítélt ember arcát megpaskolja. Csakhogy ez valójában egy jelképes pofon, a film így írja le a másik ember cserbenhagyását, elárulását a magunk vagy szeretteink mentése érdekében. Valójában amit a filmben látunk, az csak az elmélet, sokkal súlyosabb dolgokról van szó. Pl. a valóságban ea másik ember elárulása a saját irhám mentése érdekében úgy jöhetett volna szóba, hogy bejön egy nyilas, aki elkezd fenyegetni engem mindenfélével, meg hogy lelőnek engem meg a családomat is. Mikor már nem jut jobb eszembe, rájövök, hogy a szomszédnak van valami simlis ügye, ami sokkal súlyosabb mint az enyém, ezért beköpöm őt a nyilasnak, hátha akkor rólam leszáll. És mondjuk a szomszédot ezután elviszik, lelövik, én meg kiszabadulok a csávából. Szóval azt hiszem valami ilyesmi élethelyzetet láthattunk ott, csak absztrakt formában. Így mi lenne a döntésed? Mert én nem tudom... Örülök hogy még nem kerültem ilyenbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!