Hogyan írnád a Siklósi vezetéknevet?
Ha épp megváltoztatnád a neved erre, hogyan írnád? Különlegesen vagy átlagosan?
Láttam, hogy több variációja van de nem tudom melyik lenne előnyösebb. Hosszabb a keresztnév. B betűs ha számítana, de teljeset nem akarok kiírni, nem lényeges szerintem. Jobban szeretem a "különlegesebb" variációkat így a Siklóssi vagy Siklóssy-t választanám de nem tudom még. Vagy egyszerűbb ha simán Siklósi-nak van írva? Ki hogy látja?
-Siklósi
-Siklóssi
-Siklóssy
-Siklósy
17, hát ez az, hogy én nem tartom magam többre másoknál.
Nem is én proliztam ugyebár az első oldalon.
Te csak rendkívüli módon hangsúlyozod folyamatosan....régi világ, egyszerű ember, mindenki egyenlő, normális élet stb.
Mintha egy családnévtől az ember nagyképű lenne, vagy mások felé helyezné magát.
Sőt, azt mondom, hogy a 100 évvel ezelőtti nemességnek sem volt istenkomplexusa.
Értjük, hogy te máshogy használod a nevedet és, hogy mivel legitimizálod ezt, rendben.
Én proliztam, amit fent is tartok, ugyanis a proli nem a származástól proli, hanem a viselkedéstől és a gondolkodásmódtól. Tudod, ez a fogalom is megváltozott 1960 óta.
Leegyszerűsítve, normálisan? Ha a régi családnevem használom, akkor seggfej vagyok? Ha a nevem végén "y" van, akkor többnek akarok tűnni, mint ami? MINDEN nemesi család leegyszerűsítve írja a nevét?
Nem, ezek hazugságok. (ezek akkor lennének igazak, ha valaki erőltetetten ragaszkodna mondjuk egy grófi címhez.)
Ezek legitimizációs faktorok, melyek alátámasztják a döntést, talán esetleg a nagybátyádnak volt elég vér a pucájában és nem lett egy "egyszerű" és "normális" proli, mint az unokaöccse.
Még a nememet sem találtad el.
Nem vitázom veletek, mert olyan dolgokról magyaráztok, amikről fogalmatok sincs.
További kellemes estét!
25, ezzel csak arra céloztam, hogy prekoncepciók alapján építettétek fel a témáról az összes mondandótokat, ahogy azt is, amit rólam gondoltok. Prekoncepciók alapján támadtok falkában.
Én kapható lettem volna egy konstruktív vitára a témával kapcsolatban, ha találok hozzá megfelelő partnereket, de visszaolvasva amik itt elhangzottak, tényleg jobban járok ha elmegyek aludni.
Bele sem kezdek a téma kibontásába, mert nagyon hosszú lenne és - a téves prekoncepciók miatt - felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!