Milyenek a franciák?
Őszintén senkit sem érdekel a magyarok, sokan nem is tudják helyezni az orszagotok egz térképen 😅
Nem hiszem hogy valódi az az éttermi sztori, de tényleg nem tetszik angolul beszélni, mert tudod, történelmileg a francia volt a világnyelv és nagyon nehéz elfogadni hogy nincs így már... Ha idejössz, legalább tanuld az alapmondatokat és mindig franciául kezdeményezz egy beszélgetést ha úgy akarod, hogy tiszteljenek, mindegy ha 3 mondatot ismersz, szerintem nagyon türelmesek és megértők vagyunk (legalább a vidéken) az olyan külföldiekkel akik franciául próbálnak beszélni, nekem mindig jobban fog tetszeni egy olyan turista aki nem jól beszél franciául, de próbálkozik, mint egy aki rögtön angolul kezd beszélni velem. Na és sokat hallottam már hogy "arrogánsak" lehetünk, de ez szerintem csak egy kulturális félreértés, pl. itt mindig kell üdvözölni azokat, akikkel beszélgetsz, beleértve a pincérek meg ilyenek, és a turisták ezt általában nem csinálják. Ez ám komoly tisztelethiánynak számít nekünk, és el tudod képzelni, hogy miért nem fog mosolyogva kiszolgálni. « À Rome, fais comme les Romains » és minden jól fog menni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!