Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, ha valakinek...

Mi az oka annak, ha valakinek nincs semmi igénye a változásra?

Figyelt kérdés
Csak egy helyben toporog a saját kis mocsarában. Amikor pedig jönne a változás, akkor szabotálja saját magát.

2022. ápr. 6. 09:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#9 Ha jól vettem ki, az anyósáéknál lakott egy ideig, ezért a saját életkörülményeit is javítani kívánta.

Gondolom, más az, hogy egy szétrobbant alkesztanyát kicsit helyrehozni, mert éppen ott kényszerülök élni a feleségemmel, és más az, hogy egy vadidegen lakásában mit teszel.

2022. ápr. 6. 11:45
 12/18 Shaddark ***** válasza:
89%

Hát, sok oka lehet.

- Jól érzi magát a minden napokban, sokat mosolyog, vidám és jókedvű. Ha jól érzi magát a bőrében minek változtasson? Hiába akadna jobb fizetéssel és nagyobb felelősséggel, stresszel járó munka, ha nem vállalja el az nem ördögtől való.

- Félelem. Ez mozgat minden embert, sajnos. Félünk a változástól, sokszor (sőt, szinte mindig) a biztos rosszat választjuk az ismeretlen helyett, mert ez az alap hozzá állása az emberi fajnak a változáshoz.

- Lustaság. No comment...

- Nevelés. Ha igénytelennek nevelnek valakit, az nem fog magától megváltozni. Ha van motiváció (jobbára párkapcsolat vagy annak a lehetősége lehet ilyen) akkor változik az ember, de magától nem fog.

2022. ápr. 6. 13:04
 13/18 anonim ***** válasza:
74%
Az, hogy magyar.
2022. ápr. 6. 13:13
 14/18 Shaddark ***** válasza:
42%

Szerintem usában több a hajléktalan (%os arányban) mint magyarban.

Meg az igénytelen is...

2022. ápr. 6. 14:26
 15/18 anonim ***** válasza:
24%

A választások margójára… :D

A 13-as nem áll messze a valóságtól. “Megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt - már előrevetíti, hogy a jövőben is csak szenvedni fogunk, hát akkor minek is próbáljunk meg változtatni?

2022. ápr. 6. 14:50
 16/18 Shaddark ***** válasza:
57%

Ti amúgy hol laktok?

Én senkit nem ismerek aki így áll hozzá az élethez.

Nem kötekedésből, de jobban meg kellene válogatni az ismerősi köreiteket.

Semmi baj nincs a Magyar emberekkel, szorgalmasak, okosak, jó szakemberek és sokkal értelmesebbek (az én tapasztalataim szerint) mint a külföldiek.

Még az "alsó" (bocsi) rétegben is, egy magyar állat-tartásban dolgozó sima segédmunkás is kb. 10* szorgalmasabb és 100* értelmesebb mint egy indiai pl.

Az informatikusokról nem is beszélve.

Míg az usa beli kollégák saját magukat engedik hackelni napi szinten a rendezetlen, fertőző usa béli ip címekről, addig magyarban hatalmas rend és szabályozottság van. Magyar címről senki nem hackelget senkit, vagy ha megpróbálja pórul jár. Ellentétben akár a Német infra struktúrával. Ami gáz és szégyen az ottani infósokra nézve.

Szóval én akármerre nézek, a magyar emberek munkája igenis példa értékű.

Persze, vannak itt is kivételek, buták akik okosnak hiszik magukat, de itt inkább vezetői gondok vannak semmint dolgozói.

A kiöregedett semmihez sem értő volt párt tagok és az egyetemen a "nagyképűzést" egyetlen vezetői skillként megtanuló fiatalok vezetői készségek és képességek nélkül a kínálat jobbára. Persze kivételek itt is vannak.

2022. ápr. 6. 15:13
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Részben ilyen vagyok én is. Nem tudhatod, hogy van-e vmilyen eü.-gondja az illetőnek, és amiatt nem mer lépni? Lehet, hogy a vágy megvan benne, de nincs egy belső öösztönző lépés a tényleges elindulásra.
2022. ápr. 6. 22:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen változásról van szó. Ha nem akar tanulni, akkor primitívség.
2022. ápr. 7. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!