Mi a véleményetek arról, hogy valakinek ugyanaz a kereszt- és a vezetékneve?
Nekem van ilyen közös ismerősöm egy ilyen emberrel, és nagyon sajnálom.
Szerintetek ez nem megalázó, nevetséges? Nem nevetik ki a bemutatkozásnál? Mit gondoltok erről?
Megalázónak nem nevezném - szerintem nem érted egészen ennek a szónak a jelentését -, de lég hülye ötlet a szülei részéröl.
De egyszer volt egy furcsa sztori az ismerettségi körünkben. Volt egy srác, akinek ilyen neve volt és elég érzékeny volt az ezzel kapcsolatos ugratásokra. A haverokkal együtt voltunk valamerre, elég sokan, és egyikünknek egy ismeröse odajött hozzánk. A többséget ismerte, csak a dupla nevüt nem, ö bemuntatkozott a srácnak, hogy Tamás Tamás vagyok, a srác meg szintén megmonda a nevét: Sándor Sándor vagyok. A haverünk majdnem nekiugrott, úgy felhúzta magát, amíg többen is bizonyítottuk, hogy a másiknak tényleg ez a neve.
A vicc az egészben, hogy utáka ök ketten igen közeli barátok lettek, és rengetegszer játszották el ezt a helyzetet másoknak is.
Én azt bírom, amikor olyan név van, hogy valami értelmes szókapcsolat jön ki belőle, vagy arra emlékeztet.
Végh Béla
Égető Napsugár
Ultra Ibolya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!