Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A zsarnokok honnan tudják...

A zsarnokok honnan tudják hogy hogyan kell megtartania a hatalmukat? Hiszen az ilyesmit Nem tanítják sehol...

Figyelt kérdés
Nemcsak a nagy diktátorokra gondolok, hanem a hétköznapi emberekre is akik zsarnokoskodnak a környezetükön akár beosztottjaikról van szó akár az utca emberéről...
2022. márc. 23. 03:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudják. Van akinek sikerül, másnak meg nem.
2022. márc. 23. 04:29
 2/11 A kérdező kommentje:
Én azt hittem hogy ezt nem teljesen véletlenszerű. Az oké hogy a tökéletes bűntény nincs úgy ez sem 100% de szerintem van aki azért maradhat meg a hatalmában vagy azért zsarnokoskodhat mások felett mert valamit tud amit sokan nem... Esetleg szerencsés mert nem jön egy nála erősebb, de ehhez is erősebbnek kell lennie a többieknél...
2022. márc. 23. 04:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"de szerintem van aki azért maradhat meg a hatalmában vagy azért zsarnokoskodhat mások felett mert valamit tud amit sokan nem... "

Ezt a valamit úgy hívják hogy GÁTLÁSTALANSÁG.

Nem véletlen hogy a szociopaták, pszichopaták élén járnak ebben.

Bármin, bárkin, bármikor, bárhogyan átgázolnak az önös érdekük elérésének érdekében.

2022. márc. 23. 05:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Na jó de itt is fennáll hogy elsöpörhetik. Tényleg teljesen véletlenszerű hogy nem jön valaki aki gátlástalanabb? Mert valamikor jön...

Pl. Nero is ilyen volt aztán csak kivégezték

2022. márc. 23. 06:14
 5/11 anonim ***** válasza:

Meg is válaszoltad. Ha jön egy erősebb, akkor ez megy a levesbe.

Történelem sok példát mutat erre.

2022. márc. 23. 06:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát igen látszolag Sztálin az ellenpélda bár sokak szerint gyorsították a halálát. Kádár pedig igazából a bukását nem sokkal előzte be..
2022. márc. 23. 06:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A zsarnokság is csak a hatalom megszerzése, megtartása és kiszélesítése, ennek megfelelően alárendelt egyének majd csoportok feletti uralom kiépítésére van szükség. A zsarnok ezt részben erőszakkal, részben manipulációval éri el, ld.pl. az iskolai terrorcsoportokat. A nagy léptékű politikai zsarnokok pedig a hatalomra törő, alsóbb szintű frakciókat és azok tagjait játsszák ki egymás ellen, pl. Sztálin ebben nagyon hatékony volt. Fontos tényező a félelem fenntartása, ami egyrészt az engedetlenségek gyors és brutális megtorlásával, részben kiszámíthatatlan, önkényes erőszakkal érhető el.
2022. márc. 23. 07:00
 8/11 A kérdező kommentje:

Akkor végül is elmondhatjuk hogy ez egy életveszélyes művelet és bármikor ő maga is bele bukhat?

Nem tudom igaz e de állítólag mikor Sztálin 41 ben a német támadás után egy hétig depresszióba esett mikor rányitottak azt hitte hogy azért jöttek érte hogy vigyék agyonlőni...

2022. márc. 23. 07:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Igen, maga a zsarnok is fél, tényleg életveszélyes.
2022. márc. 23. 08:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Végülis volt asszem a történelemben olyan zsarnok, aki elszökött a népe vagy ép az emberei elől amikor forró lett alatta a talaj.
2022. márc. 23. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!