Van itt más is aki soha többé nem lenne újra gyerek?
Van valaki, aki szívesen menne vissza gyerekkorba? :D
Főleg ebben a világban, akarna a franc se gyerek lenni.
Ráadásul azóta se hisznek nekem és azt mondják hogy "majd megtudod", pedig évek óta főállásban dolgozok és SOKKAL jobban szeretek dolgozni mint anno suliba járni. :D
Így van én is így vagyok :D mindig mindenre van egy "majd megtudod" válaszuk. "Majd ha gyereked lesz megtudod" Majd ha ennyit dolgoztál már mint én megtudod"
Phuu a világból ki lehet ezzel kergetni.
Jelen!
Soha nem mennék vissza abba a kiszolgáltatott, burok létbe, amikor megszabták mit csináljak és mikor. Amikor kioktattak mindenért és nem hagyták kibontakozni az elképzeléseimet. Vicc, de most kezd el bontakozni a személyiségem, kb 10 év lemaradással, a szexuális életem meg katasztrófa, bepótolni meg már nem tudok minden elmaradt dolgot.
Kedves Kérdező! És válaszolók többsége!
Minden gyermeki kor sajátossága a kiszolgáltatottság, a függőség a "nagyoktól". Embernél, állatnál egyaránt. Ám, ha teljes önállóságot (és az ezzel járó teljes felelősséget) kaptunk volna mondjuk 0-14 évesen... nem tudom ki az közülünk, aki azt állítja, hogy tökéletesen el tudta volna látni saját magát... mondjuk 6 évesen úgy a lakhatással, mint evéssel, ivással, létfenntartással. Körülbelül NULLA szaktudással, ismerettel, teherbíró és állóképességgel.
A szomorú az, hogy ha valaki nem érezte jól magát gyermekként, valójában is kiszolgáltatottként... az nem az ő hibája és felelőssége. Hanem mindig is az őt körülvevő "nagyoké". Elsősorban a szülőké, majd az óvónénié, tanáré, társadalomé.
Az viszont NEM igaz, hogy felnőttként ne lenne függő és kiszolgáltatott az ember. A dolgozó ember. Nagyon is függők vagyunk egymástól, pláne egy globalizációra törekvő társadalomban. De... legfőképpen az áramtól.
Ha áram nincs... SEMMI nincs.
Mert még a gáz, olaj és víz továbbításához is áramra van szükség. Azok nem csak úgy maguktól áramlanak ide a lakásunkba pusztán jóindulatból. Csak azért, mert fizetjük a rezsit. Azokat (is) árammal működő gépek hajtják egészen a konyháig, WC-ig. Még a 10. emeletre is.
Jó ezeket nem elfelejteni.
Az ERŐ legyen veletek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!