Ha valakiről úgy gondolom, hogy hazudik, és megkérem, hogy mondja azt hogy:" esküszöm, nem tettem meg"..., De az illető nem mondja, akkor lehet hogy tényleg hazudik?
Igen…
Vagy pedig unja hogy folyton ezzel zaklatod és ilyen ovis dolgokra kéred.
Nem feltétlenül.
Egyszerűen csak gyerekesnek és hülyeségnek találja az esküdözést.
Eleve sértő, hogy nem hiszel neki.
Önérzetből nem mondja. Én se mondanám.
Ha ilyen vitába keverednék, úgy zárnám le, hogy: "Én tudom, hogy igazat mondok, ha te ezt nem hiszed el, azzal nem tudok mit kezdeni."
Esküdni, csak úgy duma közben? Még mit nem!
Végzettség megszerzésekor, hivatás betöltésekor rendben van, talán még bíróság előtt is, bár úgy hiszem, ezt Magyarországon nem követelik meg, de csak úgy habókra a haver előtt semmiképpen.
Mondom ezt úgy, hogy a feleségemmel közel negyven évvel ezelőtt használni kezdtünk egy nyomatékosító szót, ha nehezen hihető tényt akartunk közölni a másikkal. Ezt azóta sem szegtem meg, és tudom, ő sem.
De még előtte sem esküdöznék.
Igazatok van teljesen
...csak én nem tudok senkiben sem bízni, még magamban sem sokszor, így soha nem tudom eldönteni, hogy ki az, aki igazat mond, és ki az aki nem:/
7-re:
Hát akkor elárulok egy nagy titkot!
Aki legjobban esküdözik égre-földre, az hazudik leggyakrabban! ("Hát vákulják meg, ha én vótam!" - Ugye ismerős "kisebbségi" szófordulat???)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!