Ha elhallgatunk valami információt, az egyenértékű a hazugsággal?
Ha elhallgatunk valami információt, az egyenértékű a logikátlanságunk bevallásával. (Ha a kérdésből marad ki infó.)
.
Ha nem mondok meg valamit másnak, azzal nem hazudok. Hazugság = valótlanság állítása.
Azt olvastam, hogy ezt sokan nem tekintik hazugságnak, mert passzív. De szerintem az. Ha pl. elhallgatom, hogy van egy gyerekem, vagy nemi beteg vagyok? Az nem hazugság?
Szerintem hazugság, ha tudom, hogy ő valamit gondol, és nem javítom ki benne. A szándékosság fontos.
Szituációtól függ.
Ha valakinek mondjuk meglepetés bulit rendezek, azt nem fogom vele tudatni előre, hanem azon lennék, hogy ne sejtse meg a dolgot, amihez elengedhetetlen, hogy azért kicsit füllentsek. Viszont ha mondjuk a munkahelyen valaki amiatt sír, hogy mennyire meg akar venni valami drága holmit (legyen mondjuk egy tök drága telefon), aztán kis idő múlva eltűnik a pénz a kasszából és te látod, hogy az illető megvette az új telefont, de nem teszel semmit, pl nem kéred számon vagy nem szólsz a főnöknek, az már nem olyan kedves dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!