Aki jóhiszemű, jóindulatú és épp emiatt sokan kihasználják, átverik, őt inkább jóindulatúnak, vagy baleknak tartjátok?
Nem értem azokat, akik kihasználják a másikat, mert az jóidulatú, segítőkész. Nem értem akkor sem, ha szüksége van a másik jóidulatára, se akkor sem-, ha nincs szüksége arra, hogy általa a célját elérje.
Miért nem lehet normálisan élni hagyni csak a másikat?
Azért nem ennyire fehér vagy fekete az eset megítélése.
Szerintem a jóhiszemű és a palimadár minősítés között, kell lenni egy olyan tartománynak, ahol az emberek már nem számítank naívnak, de még nem érik el a balek szintet.
Vannak bőven ilyenek, de belőlük még lehet életképes egyedeket faragni. Ezen túl, már csak a menthetetlenek csapata következik. :(
6:
és ki az "életképes egyed"? tényleg érdelekelne a körülírása.
ki végez ilyen faragást? én még nem találkoztam ilyen faragóval.
"Életképes" alatt olyan embert értek, akinek föl lehet nyitni a szemét. Olyat, aki képes fölismerni és elfogadni a segítséget.
A "faragást" pedig azokra értettem, akik közel állnak az érintetthez, és képesek hatni rá. (szülő, testvér, barát.....)
8:
vagy esetleg végeztek ilyet rajtad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!